Funcționarea imprimantei, reîncărcarea cartușelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Datorita disparitiei lor in mare parte de pe piata nu vom mai face descrierea imprimantelor matriciale.

Inca de la introducerea lor in a II-a jumatate a anului 1980, imprimantele cu jet de cerneala au crescut rapid in popularitate si performanta odata cu scaderi semnificative ale pretului. O imprimanta cu jet de cerneala arunca extrem de mici picaturi de cerneala pe care ii plaseaza extrem de precis pe coala de hartie pentru a crea o imagine.

Picaturile de cerneala (dot) sunt extrem de mici (de obicei intre 50 si 60 microni in diametru), deci sunt chiar mai mici decat diametrul firului de par uman (70 microni) Picaturile de cerneala (dot) sunt pozitionate foarte precis, la rezolutiile mai mari de 1440x720 dots per inch (dpi). Picaturile de cerneala (dot) au diferite culori combinate impreuna pentru a crea o imagine de calitate fotografica.

Intai sa ne aruncam o privire asupra componentelor mecanice ale imprimantei cu jet de cerneala: Ansamblul capului de imprimare Capul de imprimare inima unei imprimante cu jet de cerneala, capul de imprimare contine mici orificii prin care se imprastie cerneala pe coala de hartie.

Cartusul de cerneala In functie de firma producatoare si de modelul imprimantei, cartusele de cerneala vin in variate combinatii, cum ar fi cartuse separate de negru si culoare, culori si negru intr-un singur cartus sau chiar cate un cartus pentru fiecare culoare. Unele modele de cartuse pot contine capul de imprimare montat chiar pe cartus.

Motorul pentru miscarea capului de imprimare - Motorul muta ansamblul capului de imprimare (capul de imprimare si cartusele de cerneala) inapoi si inainte de-alungul hartiei.

Anumite imprimante dispun de un alt motor care ajuta la parcarea ansamblului capului de imprimare cand acesta nu este folosit.

Cureaua cureaua este folosita pentru atasarea ansamblului capului de imprimare de motor Stabilizatorul - ansamblului capului de imprimare de motor foloseste un stabilizator pentru a fi sigur ca miscarea este precisa si controlata.

Ansamblul de incarcare a hartiei Tava/ghidajul hartiei Cele mai multe imprimante cu jet de cerneala dispun de o tavita in care se pot incarca mai multe coli de hartie.

Totodata imprimantele mai dispun si de un ghidaj al hartiei prin care se face o directionare precisa a foii de hartie.

Rolere - Un set de rolere trag hartia din tavita prin ghidaj si o fac sa inainteze in timp ce ansamblul capului de imprimare lucreaza la scrierea documentului.

Motorul pentru incarcarea hartiei Acest motor ajuta rolele sa miste hartia exact cat este nevoie (rand cu rand). Alimentatorul In timp ce imprimantele mai vechi dispuneau de un alimentator extern, marea majoritatea a imprimantelor vandute in ziua de azi folosesc un circuit de alimentare standard care este incorporat in interiorul imprimantei.

Circuitele de control Un mic dar sofisticat ansamblu de circuite electronice este construit in imprimanta pentru controlul tuturor ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Functionarea Imprimantei Reincarcarea Cartuselor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 705 cuvinte
Nr caractere:
8 285 caractere
Marime:
9.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!