Fonturi chenare și umbre Word

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Se poate schimba fontul unui text care a fost deja introdus, selectind mai intii textul respectiv. Pentru a alege fontul pentru un text pe care urmeaza sa-l introducem se plaseaza cursorul pe pozitia dorita. Pentru a alege un font pentru textul selectat sau pentru textul pe care urmeaza sa-l introducem se vor efectua urmatorii pasi: in caseta de text Font este afisata denumirea fontului curent. Se parcurge lista din caseta Font si se alege dupa preferinta alt font.

In caseta de text Size este indicata marimea textului. In caseta Preview se poate vedea aspectul fontului selectat Se pot aplica caractere de formatare cum sunt scrierea cu caractere aldine, cursive, sau sublinierea sub orice font din Word. Se poate folosi de asemenea o combinatie dintre doua sau mai multe caractere. La fel se procedeaza si in cazul altor elemente de formatare se poate aplica si textului deja scris.

Cel mai rapid mod de a atribui efecte pentru scrierea cu caractere aldine, cursive sau pentru subliniere este utilizarea butoanelor de pe bara cu instrumente de formatare. Se executa clic pe buton pentru a activa respectivul atribut si se executa din nou clic pe acesta pentru a dezactiva caracterul. In cazul in care cursorul se afla in cadrul unui text in care unul dintre aceste caractere este activat atunci butonul respectiv de pe bara de instrumente ramine apasat.

Se pot atribui elemente de formatare pentru fonturi si folosind caseta de dialog Font.

Aceasta se poate folosi in modul urmator: se selecteaza Bold, Italic, sau bold italic sau regular pentru a reveni la fontul normal clic pe sageata de derulare Underline si se selecteaza stilul dorit de subliniere din lista respectiva sau se selecteaza None pentru a elimina sublinierea se executa clic pe Ok.

Comanda Borders din Word permite imbunatatirea aspectului documentelor prin aplicarea de chenare in jurul textului selectat.

De asemenea utilizatorul poate folosi culor de fundal pentru a aplica alta culoare sub un text. Se poate aplica o culoare unui text selectat sau unor paragrafe individuale. Culoarea de fundal poate fi creata dintr-o culoare compacta, o culoare cu model, sau o combinatie a acestora.

In continuare voi prezenta felul in care se realizeaza aceasta: se selecteaza textul care trebuie sa I se aplice o culoare de fundal sau se plaseaza cursorul pe paragraful in cauza pentru a-I aplica o culoare de fundal pe intreaga suprafata clic pe Format, Borders and Shading pentru a deschide caseta de dialog Borders and Shading pentru folosirea unei culori compacte se selecteaza paleta din caseta Fill a casetei de dialog. Pentru a folosi doar un model, se face clic pe butonul None pentru a folosi un model se selecteaza textul dorit si culoarea din listele incluse in sectiunea Patterns din caseta de dialog in cazul in care inainte de a deschide caseta de dialog a fost selectat un text se foloseste lista Apply To pentru a specifica daca selectiile vor fi aplicate textului ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fonturi Chenare Si Umbre Word
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 047 cuvinte
Nr caractere:
5 489 caractere
Marime:
6.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!