Efectuarea Calculelor Cu Functii In Excel

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Functiile sunt formule complexe performatate, folosite pentru executarea unei serii de operatii cu un grup specificat de valori. De exemplu, pentru a calcula suma unei serii de numere din celulele A1-H1 putem folosi functia =SUM (A1: H1) in loc sa fie introdusa formula =A1+B1+C1 si asa mai departe.

argumentul cum ar fi A1: H1 indica adresele celulelor cu valorile afectate de functie, argumentul este adeseori un domeniu de celule dar poate fi si mult mai complex Deoarece Sum este una dintre functiile cel mai frecvent folosite, Excel ofera o metoda de introducere rapida se face clic pe AutoSum de pe bara cu instrumente standard. Pornind de la celula selectata in acel moment AutoSum ghiceste care sunt celulele pe care dorim sa le insumam. Daca AutoSum selecteaza gresit un grup de celule, putem edita selectia respectiva.

se selecteaza celula in care dorim sa inseram suma, se va incerca sa se aleaga o celula la capatul rindului sau al coloanei cu date, in acest fel, functia AutoSum va putea sesiza mai usor care sunt celulele pe care dorim sa le adunam se face clic pe butonul AutoSum de pe bara cu instrumente standard, AutoSum va insera =SUM si adresa grupului de celule din stinga sau de deasupra celulei selectate daca grupul selectat de Excel nu este corect, se trage mouse-ul peste grupul pe care dorim sa-l folosim, sau se face clic pe bara de formule si se editeaza formula se face clic pe butonul Enter de pe bara cu formule sau se apasa tasta Enter, Excel va cauta totalul pentru grupul selectat In versiunile anterioare ale Excel atunci cind utilizatorul dorea sa verifice rapid totalul, se folosea un calculator, sau se introduceau formule temporare in foaia de calcul. Facilitatea AutoCalculate este foarte facila in acest sens. AutoCalculate permite verificarea rapida a unui total sau a unei medii, sa numere intrarile sau numerele si sa gaseasca numarul maxim sau numarul minim dintr-un grup.

In continuare voi prezenta modul de lucru al functiei AutoCalculate.

Pentru a verifica un total, se selecteaza grupul pentru care vrem sa calculam o suma. Excel va afisa automat raspunsul in sectiunea AutoCalculate.

In cazul in care utilizatorul doreste folosirea unei alte functii pentru un grup de numere, se selecteaza grupul si se face clic cu butonul din dreapta mouse-ului pe sectiunea AutoCalculate pentru a deschide un meniu de comenzi rapide. Apoi se selecteaza o functie din meniu. De exemplu se selecteaza Count pentru a numara valorile numerice din grup.

Rezultatul va aparea in sectiunea AutoCalculate.

Desi se poate introduce o functie direct din celula, la fel ca si in cazul formulelor, se poate folosi mai usor vrajitorul Function Wizard, care ghideaza utilizatorul prin procesul de introducere a unei functii. In continuare voi prezenta cum se poate folosi Function Wizard: se selecteaza mai intii celula in care dorim sa inseram functia se scrie semnul = sau se face clic pe butonul Edit Formula de pe bara cu instrumente de ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
815 cuvinte
Nr caractere:
4 371 caractere
Marime:
6.22 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Efectuarea Calculelor Cu Functii In Excel
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Au trecut mai bine de doua decenii de cand firma IBM, prin cel mai bun si inspirat studiu de...
1 Introducere Excel este un program care face calcule cu tabele de date. Fisierele create cu...
Programul MS-Excel XP este parte integranta a celei mai noi versiuni a pachetului de aplicatii...
I. Crearea unei foi de lucru cu Excel Programele tip foaie de calcul, cum este Microsoft Excel,...
Panoul de control contine cinci linii care au urmatoarele semnificatii: Linia 1 este linia care...
Sus!