Efectuarea calculelor cu ajutorul formulelor în Excel

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Formulele sunt folosite in foile de calcul pentru efectuarea calculelor cu cifrele introduse de catre utilizator. Cu ajutorul formulelor putem efectua operatii de adunare, scadere, inmultire, impartire, folosind valorile din diferite celule.

Formulele sunt formate de regula din una sau mai multe adrese de celule sau valori si un operator matematic cum ar fi +, -, *, /. De exemplu in cazul in care dorim sa introduce calculam media a trei valori aflate pe celulele A1, B1, C1 se introce in celula in care dorim sa apara rezultatul formula: calculeaza mai intii valoarea B8*4 aduna rezultatul la C2 si apoi il aduna pe acesta la D10. Pentru crearea ecuatiilor trebuie sa retinem aceasta ordine de calcul, deoarece ea este hotaritoare pentru rezultatul obtinut.

Putem introduce formulele fie de la tastatura fie selectind referintele la celule.

Pentru a introduce formula de la tastatura, se vor efectua pasii urmatori: se selecteaza celula in care vrem sa apara rezultatul formulei se scrie semnul egal = se scrie formula, ea va aparea pe bara de formule se apasa tasta Enter sau se face clic pe butonul Enter, iar Excel va calcula rezultatul Pentru a introduce o formula selectind referintele celulelor se vor efectua urmatorii pasi: se selecteaza celula in care vrem sa apara rezultatul formulei se scrie semnul egal = se face clic pe celula cu adresa care vrem sa apara prima in formula, adresa celulei respective va aparea pe bara de formule se introduce un operator matematic dupa valoare, pentru a indica urmatoarea operatie, operatorul va aprea pe bara de formule se continua selectarea de celule se se introducem operatorii matematici pina cind se termina de introdus formula se apasa tasta Enter pentru a accepta formula, sau Esc pentru a anula operatia Putem obtine suma unui grup de celule si selectind pur si simpu celulele respective si citind rezultatul din bara de stare. Astfel putem afla si media, valoarea minima sau cea maxima si numarul celulelor dintr-un domeniu. Pentru aceasta se face clic cu butonul din dreapta pe bara de stare si se selecteaza optiunea dorita din meniul de comenzi rapide care apare pe ecran.

In mod normal, Excel nu afiseaza in celula formula propriu zisa ci rezultatul calculului. Putem totusi vedea formula selectind celula si citind-o din bara de formule.

Dar in cazul in care se doreste revizuirea formulelor dintr-o foaie de calcul mai mare, ar fi mai simplu daca le-am putea vedea pe toate deodata. Daca dorim sa vedem formulele dintr-o foaie de calcul, se vor efectua pasii urmatori: se deschide meniul Tools si se selecteaza Options se face clic pe eticheta View se sectiunea Window Options se face clic in caseta de validare Formulas pentru a o selecta se face clic pe Ok.

Editarea unei formule se face la fel ca si in cazul oricarei alte intrari din Excel.

In continuare voi prezenta pasii care trebuie realizati pentru aceasta: se selecteaza celula ce contine formula ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Efectuarea Calculelor Cu Ajutorul Formulelor In Excel
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
658 cuvinte
Nr caractere:
3 381 caractere
Marime:
5.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!