Dispozitive De Intrare Ieșire

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Transmiterea informatiei in interiorul sistemului. In calculator informatia se transmite codificat, in format binar. Numai mp. este capabil sa faca deosebire intre programe si date.

Pentru celelalte componente, informatia este un sir de biti fara nici un fel de semnificatie informationala.

Magistrala este un manunchi de cabluri electrice prin care informatia circula sub forma de impulsuri electrice cu doua niveluri de tensiune, carora le corespund cele doua niveluri de tensiune, carora le corespund cele doua cifre binare 0 si 1. magistrale unidirectionale.

Dispozitivele periferice se conecteaza la magistrala prin intermediul unor interfete care se mai numesc si controlere, adaptoare, drivere, care au rolul: de a controla traficul intre periferie si magistrala; de a transforma semnalele din serie in paralel sau invers, realizand compatibilitatea intre emitatorul si receptorul semnalului; de a converti semnalele care au codificari diferite; de a pregati semnalul pentru teletransmitere Principiul de detectare a erorilor Pe parcursul transmiterii unui cod de la o sursa la o destinatie pot sa apara perturbatii care modifica secventa de cos, alterand continutul informatiei.

Pentru a putea detecta erorile, codul utilizat trebuie sa contina informatii suplimentare. Aceste informatii se numesc coduri redundante.

Intr-un cod redundant, cuvantul de cod va fi format din: simboluri necesare pentru codificarea informatiei; simboluri suplimentare (redundante) pentru detectarea erorilor.

(simboluri de control) Atat sursa cat si receptorul trebuie sa recunoasca acelasi criteriu de detectie a erorilor.

Sursa transmite informatia intr-un cod redundant, imbogatit cu secventele suplimentare de cod.

Receptorul verifica secventa de cod primita. Daca nu este satisfacut criteriul de detectie, secventa de cod este considerata eronata si nu este validata. Daca este satisfacut criteriul de detectie, secventa transmisa este validata. Nu exista un criteriu capabil sa detecteze erorile in proportie de 100%. Un criteriu puternic necesita o redundanta foarte mare, deci o secventa de cod foarte mare.

Controlul de paritate este un control al corectitudinii, transmisiei unei secvente de cod binar cu ajutorul unui singur bit de control numit bit de paritate, care se adauga la sfarsitul secventei de cod.

Pentru paritate para: C=0 daca suma simbolurilor informationale este para; C=1 daca suma simbolurilor informationale este impara.

Pentru paritate impara: C=0 daca suma simbolurilor informationale este impara; C=1 daca suma simbolurilor informationale este para.

Daca intr-o secventa de cod in timpul transmisiei au fost alterati doi biti de informatie, codul nu poate detecta eroarea. Controlul paritatii nu poate corecta eroarea si nu poate determina pozitia in care a aparut eroarea. Daca se detecteaza o eroare, singura posibilitate de corectie este retransmiterea secventei de catre sursa.

Configuratia ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dispozitive De Intrare Iesire
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 838 cuvinte
Nr caractere:
20 828 caractere
Marime:
36.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!