Dect Digital Enhaced Cordless Telephony

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tehnologia DECT este un pas inainte in ceea ce priveste calitatea si flexibilitatea telefonieie fara fir.

In compatie cu generatiile anterioare, bazate pe tehnologia analogical, DECT aduce in plus o gama larga de avanaje, incluzand claritatea sporita a sunetului, securitate un numar mai mare de termianle pentru fiecarelinie si servicii de date.

In 1998 erau in functiune mai mai mult de 5 milioane de telefoane DECT fara fir cu o rata de crestere anuala care, in unele tari, depaseste 40%. In timp ce principala piata pentru DECT este constituita de utilizatori casnici si,, SOHO (small office/home office), impactul este mare si asupra organizatiilor mai mari care gasesc util sa includa aceste facilitati in PBX-urile lor.

Timp de mai multi ani, majoritatea locuintelor aveau un singur telefon, de obicei in hol. Acesta a fost tot mai frecvent inlocuit cu extensii multiple dar si cu cabluri suplimentare. De asemenea, exista si limitari tehnice pentru numarul de extensii care pot fi puse pe o singura linie telefonica. introducerea telefoanelor fara fir a inlaturat ambele limitari.

Telefoanele fara fir constau intr-o statie de baza, conectata la centrala telefonica standard pe cabluri obisnuite, si dintr-unul sau mai multe terminale mobile. Acestea din urma sunt conectate la statia de baza prin unde radio, similar telefoanelor celulare. Avantajele immediate sunt posibilitatea uitlizatorului de a,, plimba terminalul mobil, ceea ce inseamna o flexibiliate sporita, si posibilitatea de a utilizamai multe terminale, ceea ce trensforma apratul intr-o minicentrala.

Ca si le telefoanelecelulare, sistemele initiale foloseau tehnologia analogica care transfera direct pe undele radio sunetele complexe ale vocii omenesti. Aceste telefoane analogice aveau o raza de actiune limitata, calitatea vocii edte scazuta iar statia de baza suporta un numar foarte mic de terminale mobile. Mai mult decat atat, exista posibilitatea ca utilizatorul unui alt sistem care lucreaza pe aceeasi frecventa sa fie capabil sa asculte conversatia. Cu toate acestea, avantajele fata de telefoanele cu fir sunt atat de mari incat piata a acceptat telefoanele fara fir.

Introducerea tehnologiei digitale a transformat si telefoanele fara fir.

In aceasta tehnologie, vocea este transformata intr-o serie de 0-uri si 1-uri la fel ca si muzica de pe un CD. Orice semnale transmisepe aceasta cale sunt, in mod inerent, mai clare si nedistorsionate. Atat timp cat receptorul poate distinge intre 0 si 1, acesta poate reface cu acuratete semnalul initial.

Tehnologia DECT asigura telefoanelor fara fir o raza de actiune marita pana la sute de metri, permite criptarea transmisiei facand imposibila ascultarea, ofera posibilitatea utilizarii unui numar sporit de terminale, permite efectuarea mai multor convorbiri simultane, mareste durata de viata a bateriilor terminalului mobil si permite chiar transmisii de date prin conectarea unui PC.

Ca sa ofere toate aceste facilitati, telefoanele ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dect Digital Enhaced Cordless Telephony
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
862 cuvinte
Nr caractere:
4 938 caractere
Marime:
5.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!