Conversii De La Siruri La Valori Numerice Si Invers

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Limbajul dispune de doua proceduri care realizeaza conversia de la valori numerice la siruri si invers.

end. Programul urmator are grija ca intodeauna numarul de octeti ai sirului sa fie mai mare sau egal cu numarul de octeti ai valorii convertite. In acest fel, la afisare, vom sti care este spatiul ocupat de sir si putem sa afisam rezultatele aliniate. In continuare, ne ocupam de conversia valorilor reale catre siruri de caractere.

Program conv2; Var a: string; x: real; begin x: =-67. 789; str (x: 10: 2, a); writeln (a); end. Acum studiem conversia inversa de la tipul string catre valori numerice (intregi sau reale). Observatie: daca incercam sa convertim sirul 1a2 catre o valoare de tip integer, conversia nu reuseste, pentru ca sirul contine caracterul a. Pentru realizarea conversiei utilizam procedura val. Ea are 3 parametri si anume: Procedure val (s: string; var variabila numerica; var cod er: integer); variabila numerica variabila de tip intreg sau real care va retine rezultatul conversiei; cod er variabila de tip intreg. Dupa conversie, aceasta va retine 0, daca conversia a reusit sau o valoare diferita de 0, in caz contrar.

Program conv3; Var a: string; X, er: integer; Begin Write (Sirul este); readln (a); Val (a, x, er); If er=0 then writeln (conversia a reusit, x) Else Begin Writeln (conversia nu a reusit); Writeln (x) End End. Observatii: (Daca sirul de caractere cifre este precedat de un de blank-uri, conversia nu reuseste. Exemplu: sirul 123 nu poate fi convertit catre o valoare numerica.

(Daca sirul contine un singur caracter litera, el nu poate fi convertit catre o valoare numerica.

De exemplu, sirul 12i nu poate fi convertit. Exceptie fac sirurile de caractere care respecta (Daca variabila care retine rezultatul este de tip intreg, iar sirul contine punctul zecimal, conversia nu reuseste. De exemplu, sirul 1. 23 nu poate fi convertit catre o variabila de tip intreg, dar poate fi convertit catre o variabila de tip real.

(Daca in urma conversiei se obtine o valoare numerica care nu poate fi memorata de variabila respectiva, programul se termina anormal, prin eroare de executare.

Programul urmator testeaza daca o valoare introdusa este numerica si daca este cuprinsa in intervalul [10, 20]. Program conversie; Var sir: string; Eroare: int eger; valoare: real; Begin Writeln (introduceti sirul); readln (sir); Val (sir, valoare, eroare); If eroare 0then Writeln (valoarea introdusa este eronata); Else If (valoare20) then Writeln (valoarea nu este in intervalul dorit) Else Writeln (ok) End. ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
495 cuvinte
Nr caractere:
2 767 caractere
Marime:
5.57 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Conversii De La Siruri La Valori Numerice Si Invers
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Functia cin.get (vector_de_caractere, int nr, char `n` ) citeste un sir de caractere pana cand...
Functii de intrare / iesire relative la siruri de caractere. Pentru a citi un sir de caractere...
Capitolul 1 1.1. Schema de baza a controlului numeric 1.2. Ecuatii lineare in diferente...
In perioada actuala, caracterizata printr-o mare explozie informationala, solutionarea...
Este bine cunoscut ca pentru a proiecta un sistem digital, in afara de microprocesoare si...
Sus!