Conectarea Cu Bluetooth A Computerelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

O metoda utilizata pentru conectarea a doua sau mai multe calculatoare este cea wireless, prin Bluetooth.

MSI PC2PC Bluetooth este una dintre cele mai noi, dar si costisi toare metode de conectare, care foloseste tehnologia Point to Point sau Point to Multi-Point pentru transfer wireless, a comu nica cu alte dispozitive Bluetooth, fara a fi afectata de diferite obiecte si unghiuri.

Bluetooth foloseste frecventa de 2. 4 Ghz (2. 4 ~ 2. 4835 GHz), viteza maxima de transfer a date lor fiind de 1Mb/sec. Dispozitive le pot actiona atat drept client, cat si ca server, avand suport pentru Windows 98SE, ME, 2000 si XP. De asemenea, Bluetooth poate fi folosit la realizarea unui intranet wireless, pentru a transfera diver se pachete de date.

Pachetul exista in doua variante. Prima, un asa numit Transceiving Module, este alcatuita dintr-un card special conceput pentru placile de baza MSI (care se monteaza in interiorul calcula torului) si dintr-o antena pentru o mai mare acoperire pana in 200m. A doua varianta este un USB Transceiving Key, care se introduce intr-un port USB si are o acoperire de pana la 100m. Se introduce dispozitivul intr-un port USB, dupa care sistemul de operare va recunoaste noua com ponenta atasata la calculator. Se in staleaza driverele si softul necesar de pe CD-ul livrat impreuna cu dispozitivul USB.

Daca instalarea a fost corecta, la Settings-Control Panel-System-Device Manager-Universal Serial Bus Controllers trebuie sa apara MSI USB Bluetooth De-vice, iar coltul dreapta jos al ecra nului, mai exact in Windows Sys tem Tray, va aparea un mic icon, albastru cu alb, acesta fiind tray-ul de Bluetooth.

Prin acest icon utilizatorul poate accesa My Bluetooth Places. Un dublu clic sau clic dreapta pe icon si selec teaza Explore.

Tot cu clic dreapta se poate selecta Setup. De aici se poate configura mo dul in care sa fie accesate anumite servi cii pe un alt dispozitiv Bluetooth sau sa se localizeze alte aparate de ace lasi gen.

In acelasi loc se configureaza si ser viciile pe care le va oferi calcu latorul catre un alt dispozitiv. Tot aici se poate defini tipul si da un nume dispozitivului, sau alegerea directorului pe care-l va imparti in cazul transferurilor de date.

In Setup se aleg si directoarele unde se gasesc, respectiv se vor primi, business card-urile. Servicii diverse Serviciile oferite de Bluetooth sunt: Bluetooth SerialPort, o conexiune wireless seriala intre doua dispozitive. Aplicatiile de pe ambele calculatoare trebuie configurate in asa fel incat sa poata primi si trimite date prin porturile seria le Bluetooth COM asignate. Co nexiunea seriala wireless poate fi folosita de aplicatii ca si cum dis pozitivele ar fi conectate printr-un cablu serial.

Dial-Up Networking, o conexi une prin care se poate folosi un mo dem care este fizic conectat la un alt dispozitiv Bluetooth.

Fax, o conexiune prin care se pot trimite faxuri la distanta, folosind un Bluetooth conectat la un tele fon mobil, modem ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Conectarea Cu Bluetooth A Computerelor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
836 cuvinte
Nr caractere:
4 137 caractere
Marime:
6.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!