Conectare prin USB a calculatoarelor instalarea și configurare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Se pot transfera date intre doua calculatoare si prin portul USB. Mai toate PC-urile (sau, mai exact, placile de baza) sunt echipate cu port USB si, prin urmare, nu mai trebuie sa ne facem probleme privind transferul de date. Mai exista si solutia oferita de flash drive-uri, insa folosirea acestora este limitata de spatiul de stocare si parca nu e tocmai co mod sa taiem un film in bucati de 128 sau 256MB pentru a-l transfe ra de pe un PC pe altul.

In mod evident, pentru a face transferul de date intre calcula toare prin USB este nevoie de un cablu dedicat, nu de un cablu oa recare. Acesta, special conceput pentru transferul de date, are lun gimea de doi-trei metri si se gases te la aproape orice magazin de specialitate, la un pret cuprins in tre 513. 000 lei cu TVA, la www. focuscomputer. ro, sau 976. 000 lei cu TVA, la www. flamingo. ro. Cablul, care reprezinta unealta ideala pentru crearea unei retele (nu mai este nevoie de placa de re tea, cablu UTP sau de mufe si nu trebuie sertizat nimic), vine in sotit de un CD care contine docu mentatia si driverele necesare.

Odata instalate, se va descoperi o noua componenta in Device Ma nager- Network Adapters. Aceas ta va putea fi configurata identic cu o placa de retea. I se pot atribui o adresa IP, anumite protocoale de transmisie (TCP/IP, NetBEUI, IPX/SPX) si se poate folosi ca pe o placa de retea adevarata. Viteza de transfer este limitata doar de viteza porturilor USB. De exem plu, pe un port USB 1. 1 se atinge o rata de transfer echivalenta cu cea a unei placi de retea de 10 Mbps, valoare mai mult decat suficienta chiar si pentru a te juca intr-un LAN.

Pentru a exemplifica instalarea si configurarea, am ales sistemul de operare Windows XP. Fara a in troduce mufa cablului in portul USB, se incepe instalarea aplicatiei necesare (in cazul de fata, Net work Bridge Application), de pe CD-ul sau discheta furnizata odata cu cablul. Operatiunea se face fo losind asistentul de instalare, Set up. exe, din numai cateva clicuri pe Next. La final, este ceruta repornirea calculatorului. Dupa repornire, se introduce cablul de date in portul USB, iar Windows va detecta o noua componenta. Se spe cifica locatia driverelor (CD sau floppy) si se continua cu un clic pe Next. Dupa aplicarea driverelor, in Control Panel-System-Hardware-Device Manager-Network Adapters va aparea o noua com ponenta, numita USB-USB Network Bridge Adapter.

In acest moment s-a terminat cu instalarea cablului de date. Pentru a-l configura, se acceseaza Network Connections via Start-Settings, unde se va vedea o noua conexiune de tip LAN.

Intrand in proprieta tile acesteia, o vom folosi ca pe o placa de retea (la Internet Proto col se poate specifica o adresa IP, dar poate fi lasata si pe configurarea automata sau implicita). Cand se introduce capatul celalalt al cablului USB in alt PC, acesta va putea fi accesat prin My Net work Places ca si un computer dintr-o retea clasica. Printr-o ast fel de conexiune se poate partaja si ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Conectare Prin Usb A Calculatoarelor Instalarea Si Configurare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
558 cuvinte
Nr caractere:
2 619 caractere
Marime:
5.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!