Comunicarea electronică rețele

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Comunicarea electronica, creand asa-numitul spatiu virtual, nu a distrus sau negat sentimentul spatiului, si nici nu a inventat-creeat unul nou. Cresterea vitezei informatiei determina categoric o modificare in modul in care aceasta este traita si perceputa. Fragmentarea spatiala nu minte asupra naturii sale, ci ofera mai multe adevaruri simultane divizand intre mai multe componente spatiale si reveland astfel mai mult din structura spatiului. Fiecare astfel de componenta poate fi atunci inteleasa si gandita ca separata si demna de interes. Spatiul plural se poate concepe atunci din multiplele cai de acces la informatie. In acelasi timp, in acelasi loc, mai multe protocoale ne pot conecta cu o multitudine de spatii: e-mail, comunitati virtuale, WWW, conferinte video, etc.

Putem numi un spatiu fragmentat cand mai multe activitati substantiale au loc in acel spatiu la acelasi moment. Spatiul devine astfel multidimensional si, practic, multitasking. Fragmentarea faciliteaza diferentierea cantitativa si calitativa a informatiei, ca si controlul asupra accesului si ierarhiei implicate. Spatiul virtual poate fi folosit in multiple feluri creand multiple identitati pentru individ inlauntrul propriilor sale limite. Cu toate ca cyberspatiul nu beneficiaza inca de o definitie general recunoscuta, ne putem referi la el ca la un flux de informatie intelegand prin aceasta ca czberspatiul nu se refera numai la faptul ca este un mediu produs de catre calculator, ci mai ales ca are de-a face mai ales cu viteza, accesul la si manipularea informatiei. Atita vreme cat acceptam ca informatia este formata din, bazata pe sau construita din limbaj putem sa ne concentram atentia asupra modului cum un set nonierarhizat de informatie poate caracteriza cyberspatiul. T. Khun, in studiul sau asupra metaforei in stiinta, afirma ca Metafora joaca un rol esential in stabilirea unei legaturi intre limbajul stiintific si lume. Aceste legaturi nu sunt date o data pentru totdeauna. Modificarile teoretice in special sunt insotite de un numar de modificari in metaforele relevante prin intermediul carora termenii stiintifici pot fi atasati naturii. Astfel, dupa Copernic, Pamantul devine de aceeasi natura ca si Marte, in timp ce inaintea lui, cele doua elemente faceau parte din familii naturale compet diferite, continua el studiul asupra miscarii metaforelor in interiorul limbajului.

Metaforele definesc noi clase (familii) de obiecte in virtutea puterii lor lingvistice, prin functia lor reprezentativaa adica. Daca aceste reprezentari sufera schimbari, cyberspatiul va fi in consecinta redefinit. In particular, cyberspatiul pare sa tinda spre o constructie (de tip) lingvistic, aceasta avand in vedere atat continutul cat si uneltele sael specifice. Prin aceasta cyberspatiul este o metafora (o reprezentare) a spatiului. Potential el poate deveni si un spatiu de metafore. Daca luam in considerare icon-urile, diversele interfete GUI etc.

el este deja. Dar atata ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comunicarea Electronica Retele
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
6 088 cuvinte
Nr caractere:
34 210 caractere
Marime:
52.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!