Computerul Descriere

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Conform dictionarului, computerul este un aparat de facut calcule sau de controlat operatii care sunt accesibile in termeni numerici sau logici. Cu toate ca definitia este exacta, nu reuseste, ca orice alta definitie data de orice alt dictionar, sa diferetieze abilitatile si functile diferitelor tipuri de computere, contemporane cat si viitoare.

Dupa cum se observa, definiti exista si variaza de la caz la caz acoperind doar o parte din ceea ce poate fii un computer.

Cuvantul de fata a avut o evolutie constanta de sensuri dealungul timpul, dar mereu are la baza abilitatile unui aparat folosit de om. La inceput cuvantul era utilizat pentru a defini o persoana care facea calcule matematice (computer = calculator). Sensul este inca utilizat.

In anul 1892 s-a introdus pentru prima data in dictionar (Oxford English Dictionary) cuvantul computer, cu referire la un aparat automat de calcul.

In 1946 alte definiti mai explicite si variate au fost introduse, ce diferentiau mai multe tipuri de aparate, precum calculatoare analogice, digitale si electrice.

3. Scurt Istoric Primele computere le putem considera ca fiind aparatele mecanice construite de Blaise Pasacal (1623- 1662) sau Charles Babbbage (1791- 1871). Se poate spune ca aceste aparate au format bazele aparatelor si de astazi. 1937 Claude Shannon a pus in practica teroria booleana imbinanado cu circuite electronice. Petru fiecare din cele doua stari logice a introdus un nivel diferit de voltaj.

Primul computer, in sensul puternic al cuvantului a fost creat de Konrad Zuse (1910-1995), un inginer german, este Z3. care lucra la o fregventa de 5. 33 Hz. Univac I (1951) a fost versiunea mai performanta si mai compacta, relativ vorbind, a lui ENIAC, fiind considerat primul computer comercial. A doua generatie de computere a inceput odata cu inventarea trazistorilor care au inlocuit clasicele si incomodele lampi electronice. De aici se poate vorbi de un inceput al minituarizi computerelor cat si comercializarea lor. Odata cu a doua generatie se creaza diferite tipuri de limbi de microprogramare (ex: FORTAN) cat si mai multe tipuri de computere create de firma IMB (IBM S/630 care putea utiliza diferite tipuri de software, numarul de computere vandute a fost 14. 000 de unitati) . A treia generatie de computere a produs o adevarata explozie in utilizarea computerelor, prin invetarea mult necesarei placi integrate care a dus in final la crearea microprocesorului de catre firma Intel. De aici computerele au evoluat si diversificat intr-un mod impresionant de rapid, devenind un obiect indispensabil in orice domeniu. 4. Tipuri de computere Cea mai buna metoda de clasificare a computerelor este in mod evident dupa modul de utilizare. Supercomputer/ minisupercomputer Enterprise server Mini- computer Workstation Personal computer (PC) sau Desktop computer Laptop computer Personal Digital Assistant PDA Wearable computer -Ken Batcher [un ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
6 160 cuvinte
Nr caractere:
36 018 caractere
Marime:
114.70 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Tag-uri:
computere, hardware, software
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Computerul Descriere
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Denumire: Compania Nationala Loteria Romana, sucursala Iasi Adresa: Strada Morilor, Nr. 66, jud....
Descrierea calculatorului Notiuni prezentate in acest capitol: o ce este calculatorul o...
Descrierea ocupatiei.Continutul muncii Se ocupa in principal cu recuperarea si (re)integrarea...
Noua imprimanta portabila Canon Bubble Jet i70 ne ofera o imprimanta puternica cu specificatiile...
Metode expozitive. Metode de comunicare scrisa. Metode active. Metode expozitive sunt:...
Sus!