Ce Este Pgp Criptarea Cu Pgp

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cerintele de securitate in posta electronica au condus la realizarea mai multor pachete de programe destinate protectiei criptografice a scrisorilor trimise prin retele. Dintre acestea, cel mai popular este PGP (Pretty Good Privacy) dezvoltat de Philip Zimmermann in SUA. Acest pachet de programe a starnit serioase controverse, datorita raspandirii sale pe Internet si a folosirii lui in toata lumea, fara sa se respecte drepturile de licenta si de export, destul de rigide in privinta algoritmilor criptografici. Zimmerman a fost anchetat, in 1994, de o comisie federala, pentru acuzatia de nerespectare a legilor americane privind exportul de sisteme criptografice. FBI l-a invinuit pe Zimmerman de punerea pe Internet a PGP-ului, in arhive publice, ceea ce a condus la o raspandire necontrolabila a utilizarii sale.

PGP-ul este folosit astazi de categorii de utilizatori diverse, de la simpli studenti si particulari pana la organizatii nationale, internationale si agentii guvernamentale.

PGP este un pachet de programe destinat protectiei postei electronice si a fisierelor, prin cifrare clasica si cu chei publice.

Cu ajutorul sau se pot stabili modalitati sigure de comunicatie intre persoane, nefiind necesara schimbarea prealabila a unor chei de cifrare. PGP include un sistem sigur de gestiune a cheilor, autentificarea datelor prin semnatura digitala si compresia datelor. El functioneaza pe diferite platforme: MS-DOS, UNIX, VAX/VMS si altele. PGP satisface trei cerinte fundamentale: caracterul privat al postei electronice, ceea ce inseamna ca doar destinatarul desemnat al scrisorii poate citi continutul acesteia; criptarea fisierelor: poate fi folosit pentru a cripta fisiere proprii, folosind algoritmul de criptare cu chei secrete IDEA; dupa criptare, fisierul poate fi decriptat doar de cineva care cunoaste parola de criptare a fisierului; crearea de chei secrete si publice: aceste chei sunt necesare pentru a cripta si semna mesajele transmise sau pentru a decripta mesajele primite; gestionarea cheilor: PGP-ul poate fi folosit pentru a crea si intretine o baza de date care sa contina cheile publice ale persoanelor cu care vrem sa corespondam; transmiterea si receptionarea de mesaje e-mail criptate: cu ajutorul PGP-ului se pot trimite scrisori criptate si decripta scrisorile primite; folosirea semnaturilor digitale: PGP-ul poate face o semnatura electronica a documentelor sau poate verifica semnatura oricarei persoane; certificarea cheilor: PGP-ul asigura aceasta prin semnarea electronica a cheilor publice; revocarea, dezactivarea si custodia cheilor: daca cheile sunt compromise, acestea pot fi revoate sau dezactivate; acestea pot fi tinute la loc sigur, folosind facilitatile de custodie; configurarea dupa necesitati a PGP-ului: setarile variabilelor din fisierul de configurare a PGP-ului pot fi schimbate; folosirea serverelor de chei PGP de pe Internet: va puteti adauga cheia publica la o baza de date server sau puteti ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 671 cuvinte
Nr caractere:
9 430 caractere
Marime:
9.41 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Ce Este Pgp Criptarea Cu Pgp
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Incepand cu anul 2002 contractul de furnizare de servicii medicale spitalicesti dintre Spitalul...
Introducere Societatea umana cunoaste in momentul de fata una din cele mai profunde transformari...
1. Notiuni generale Algoritmi criptografici cu chei publice (asimetrici) O noua privire asupra...
Retelele cu arie larga de raspandire geografica sau WAN-urile (Wide Area Networks) acopera o arie...
INTRODUCERE Internetul de-a lungul evolutiei sale, a trecut prin mai multe etape. La inceput,...
Sus!