Caracterizarea Generala A Sistemului De Operare Windows 98 Componentele Ecranului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Lansarea pe piata a unui nou sistem de operare de catre firma Microsoft a reprezentat mai mult decit aparitia unei interfete grafice mai moderne sau decit o modalitate mai usoara de lucru in domeniul calculatoarelor personale. Windows 98 este un domeniu soft extins si complicat, cu multiple componente concretizate in mii de caracteristici si facilitati.

Datorita numarului mare de utilizatori care foloseau versiunile anterioare ale sistemului Windows, Microsoft a trebuit sa asigure un inalt grad de compatibilitate a sistemului Windows 98, astfel incit datele si aplicatiile anterioare sa poata fi folosite in continuare. De asemenea, Windows 98 manipuleaza programele DOS in conditii mai bune decit versiunile Windows 3. x sau Windows 95, acestea fiind executate intr-o fereastra care include o bara de instrumente de lucru pentru caracteristicile cele mai des folosite.

Windows 98 combina interfata browser-ului pentru Internet Explorer cu interfata utilizatorului din Windows 95. Afisarea suprafetei de lucru ca pagina Web conduce la aparitia unui element nou Active Desktop ca ii permite utilizatorului sa tina documente deschise pe suprafata de lucru, indiferent daca se afla pe hard-discul calculatorului personal, in reteaua locala sau pe Internet.

Modul de afisare standard a suprafetei de lucru se concentreaza pe locul in care se afla obiectele. Active Desktop se orienteaza spre indicarea continutului disponibil, indiferent de locul in care este stocat si spre posibilitatea de a stabili legatura cu acesta.

Windows 98 este un sistem orientat pe documente, abordare exprimata printr-o serie de facilitati.

De exemplu, se pot plasa noi documente goale pe suprafata de lucru sau intr-o fereastra dosar, se poate executa clic pe pictograma unui fisier pentru ca aplicatia asociata sa il deschida sau se pot defini actiuni ce trebuie executate cu un fisier si care sunt afisate ca optiuni ale unui meniu contextual. Deoarece in interfata cu utilizatorul din Windows 98 a fost integrat Internet Explorer, aceasta abordare orientata pe documente este extinsa pentru a include si documentele din Internet, precum si cele din calculatorul personal sau din retea.

Programul Explorer si suprafata de lucru din Windows 98 pot afisa documente HTML, inclusiv cele care contin GIF si JPEG, obiecte ActiveX, miniaplicatii Java si oricealtceva care se poate citi cu un browser Web.

Cu toate ca si in versiunile anterioare ale sistemului Windows au existat comenzi rapide, in Windows 98 acestea au suferit imbunatatiri, fiind mult mai flexibile. Comenzile rapide sunt o solutie puternica pentru personalizare - o metoda pentru a raspunde tendintei de uniformizare impusa de Microsoft.

Sistemul de operare Windows 98 contine si un utilitar pentru configurarea sistemului (Msconfig. exe) care asigura un control mai usor si mai nuantat asupra procesului de initializare cu Windows 98. Deoarece driver-ele sunt considerate adevarate translatoare intre hard si soft, asigurind ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
4 135 cuvinte
Nr caractere:
23 120 caractere
Marime:
13.76 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Caracterizarea Generala A Sistemului De Operare Windows 98 Componentele Ecranului
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
1 Sisteme de operare 1.1 Definirea sistemelor de operare.Generalitati Un sistem de operare este...
Ubuntu este o distributie populara de Linux, conceputa in special pentru computerele personale....
Asa cum bine se stie calculatoarele exista de peste 20 de ani, iar Pc-urile au devenit mai...
Istoricul Sistemului de Operare UNIX Unix-ul este un sistem de operare relativ vechi, fiind...
Linux este un sistem de operare modern. Ruleaza pe arhitecturi 32-bit, foloseste multitasking...
Sus!