Previzualizare referat:

Extras din referat:

B. I. O. S. -ul (Basic Input/Output System) este pentru multi o necunoscuta, in timp ce altora le ofera mijloace de a creste performanta sau stabilitatea unui sistem. Acest B. I. O. S se ocupa dupa cum ii spune si numele cu operatiile de baza executate de un calculator. Sistemele de operare mai vechi executau majoritatea operatiilor prin intermediul functiilor puse la dispozitie de catre B. I. O. S. In zilele noastre, insa, sistemele de operare moderne folosesc propriile rutine pentru a executa unele din operatiile respective. Incep cu acest articol un serial dedicat explicarii fiecarei optiuni in parte din B. I. O. S insotite de asemenea de sfaturi privind cresterea performantei sau stabilitatii sistemului. Cu toate acestea, BIOS-ul inca nu poate lipsi dat fiind ca foarte multe setari ale componentelor hardware se fac aici, el reprezentand liantul dintre componentele hardware si sistemul de operare. De aceea, un BIOS prost configurat poate incetini foarte mult un sistem in timp ce un BIOS bine setat il poate face mai rapid. Viteza si stabilitatea unui sistem depinde de foarte multi factori si nu sunt intotdeauna influentate direct de cumpararea celor mai scumpe si mai performante componente. Imi vine in minte acum placa MSI K7T266 care, cu versiunea 1. 0 a BIOS-ului era destul de instabila si nu avea o performanta notabila. Cu toate acestea, o data cu versiunea 1. 3 a BIOS-ului toate aceste probleme s-au rezolvat ceea ce demonstreaza ca de foarte multe ori conteaza si software-ul, nu numai hardware-ul. Hardware Monitor Setup; Standard CMOS Setup.

Aici se regasesc optiunile referitoare la configurarea orei si a datei calculatorului, precum si cele referitoare la unitatile de stocare interne (harddisk-uri, unitati CD ROM-uri, ZIP sau de banda, etc. ) B. I. O. S -urile moderne dispun tot in aceasta sectiune si de functiile de autodetectare a harddisk-urilor in timp ce versiunile mai vechi de B. I. O. S aveau o sectiune speciala denumita IDE HDD Auto Detection. De regula o detectare automata a unitatilor de stocare este de ajuns, cu toate ca B. I. O. S -ul permite si modificarea manuala a specificatiilor harddisk-urilor. BIOS Features Setup sau Advanced BIOS Features Cum se mai intalneste ea in anumite versiuni de B. I. O. S. In momentul de fata exista trei tipuri de B. I. O. S -uri folosite: Award, Award cu interfata Phoenix si A.

M. I B. I. O. S. Voi incerca sa va prezint numele sub care se regasesc diversele optiuni in toate trei variantele de B. I. O. S (intre paranteze), insa este foarte posibil sa gasiti o anumita setare cu alt nume in versiunea de B. I. O. S al placii voastre de baza. Acestea fiind zise, sa incep cu prezentarea setarilor din B. I. O. S Features Setup.

Virus Warning (Anti-Virus Protection) Optiuni: Enabled / Disabled / ChipAway Activarea acestei optiuni duce la aparitia unui mesaj de atentionare din partea BIOS -ului in momentul cand un program incearca sa scrie ceva in sectorul de boot sau in tabela de partitii a unui harddisk. De obicei ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
4 466 cuvinte
Nr caractere:
24 602 caractere
Marime:
21.60 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Tag-uri:
bios, computer
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Bios - Varianta 2
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
BIOS-ul are mai multe roluri, dar cel mai important se refera la apelarea tuturor componentelor...
BIOS-ul (Basic Input/Output System) este pentru multi o necunoscuta, in timp ce altora le ofera...
BIOS este acronimul sintagmei "Basic Input / Output System" ("Sistem Bazal de...
In acesta prezentare se explica configurarea sistemului BIOS precum si reactualizarea lui. Toate...
In acesta prezentare se explica configurarea sistemului BIOS precum si reactualizarea lui. Toate...
Sus!