Aplicatii Windows

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dupa cum putem afla si punand cursorul pe shortcut-ul aplicatiei, aceasta poate fi folosita pentru < crearea si editarea desenelor, si afisarea si editarea fotografiilor scanate > (Creastes and edits drawings, and displays and edits scanned photos. ). Insa, toata lumea cunoaste Paint-ul dupa prima sa utilizare, aceea de a crea si edita desene. Daca s-ar face un sondaj, cu siguranta s-ar dovedi ca principalii utilizatori ai acestui program sunt cei mai mici dintre noi, pentru care Paint-ul reprezinta un mod de a se juca, exprimandu-si in acelasi timp ideile si punandu-si imaginatia la incercare, cu ajutoul culorilor.

Si astfel, cu un dublu-click intram in lumea culorilor si a formelor geometrice. Interfata aplicatiei o reprezinta, in mare parte poate 70 75% -, foaia de desen. Alte doua casete apar, cea a culorilor (Color Box = Cutia cu culori) si cea a instrumentelor ce pot fi folosite (Tool Box = Cutia cu instrumente). Color box: Cutia cu culori este reprezentata de un dreptunghi ce contine, pe 2 linii, 28 de culori cele mai utilizate in desenele realizate in Paint.

Insa, pentru o mai mare varietate, putem schimba nuanta in functie de preferinte cu un dublu-click pe culoarea respectiva. In urma acestei actiuni va aprea, pe ecran, o caseta de editare a culorilor (Edit Colors). Schimbarea se face cu ajutorul scarii gradate de culoare (alb?negru). Dupa stabilirea nuantei dorite, tot ce trebuie sa mai facem pentru a o putea utiliza este un simplu click pe OK. Tool Box: Aceasta cutie, aflata in partea dreapta, si reprezentata de asemenea printr-un dreptunghi contine 16 instrumente ce pot fi folosite. Dintre acestea principalele sunt: guma de sters, galeata (cu ajutorul careia coloram fondul desenului), creionul si pensula, cele 4 instrumente pentru forme geometrice (patrat, cerc, oval si alte forme proprii neregulate) dar si cele 2 instrumente pentru trasarea liniilor (drepte sau curbe). Mentionez ca, pentru ultimele 6 instrumente enumerate mai sus putem selecta ce parte a corpului geometric sa fie desenata, dar si grosimea (pentru linii). Cu ajutorul instrumentului reprezentat printr-un A putem scrie in desen, nu inainte de a selecta font-ul si numarul caracterelor. Nu trebuie sa uitam, insa, de bara de meniu a programului, aflata in partea de sus. Aceasta contine sectiunile File, Edit, View, Image, Colors si Help. Luate pe rand va prezentam mai jos principalele setari utilizate din aceste sctiuni: File: New (deschidem o alta foaie de desen), Open (deschidem un desen deja existent), Save (salvam desenul curent) si Print (printam desenul curent); Edit: Undo, Repeat (cu ajutorul carora anulam sau acceptam ultima schimbare), Cut, Copy si Paste (copiem din desen sau inseram elemente copiate anterior); View: Tool Box, Color Box (de) selectam setarea ca acestea sa apara sau nu pe ecran) si Zoom (setam marimea foaiei de desen); Colors: cu ajutorul acestei sectiunii putem edita culorile (fiind o alta cale pentru ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 255 cuvinte
Nr caractere:
6 908 caractere
Marime:
3.63 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Tag-uri:
windows, aplicatii
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Aplicatii Windows
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Meniul Accesories din Start Menu, Programs este un meniu care se creeaza inca de la instalarea...
Partea I - Character Map Introducere Character Map (Character Map) este un utilitar inclus in...
.NET Framework asigura si uneltele si tehnologiile necesare dezvoltarii aplicatiilor distribuite,...
Dialog Based - pentru care interfata are aspectul unei casete de dialog, care poate incapsula...
Masive Masivele sunt structuri de date omogene si continue. In C#, masivele sunt tipuri...
Sus!