Algoritmi Liniari

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Propozitiile CITESTE si TIPARESTE sunt folosite pentru initializarea variabilelor de intrare cu datele cunoscute in problema, respectiv pentru tiparirea (aflarea) rezultatelor obtinute. In etapa de programare propriu-zisa acestor propozitii le corespund intr-un limbaj de programare instructiuni de intrare-iesire. Propozitia CITESTE se foloseste pentru precizarea datelor initiale, deci a datelor considerate cunoscute in problema (numite si date de intrare) si are sintaxa: Deci in propozitia CITESTE, in dreapta acestui cuvant se vor scrie acele variabile care apar in propozitia DATE in specificarea problemei. Se subintelege ca aceste variabile sunt initializate cu valorile cunoscute corespunzatoare. Pentru aflarea rezultatelor dorite, pe care calculatorul o va face prin tiparirea lor pe hartie sau afisarea pe ecran, se foloseste propozitia standard in constructia lista ce urmeaza dupa cuvantul TIPARESTE fiind trecute numele variabilelor a caror valori dorim sa le aflam. Ele sunt de obicei rezultatele cerute in problema, specificate si in propozitia REZULTATE. [FIE] var: = expresie; Aceasta propozitie este folosita pentru a indica un calcul algebric, al expresiei care urmeaza dupa simbolul de atribuire : = si de atribuire a rezultatului obtinut variabilei var. Expresia din dreapta semnului de atribuire poate fi orice expresie algebrica simpla, cunoscuta din manualele de matematica din liceu si construita cu cele patru operatii: adunare, scadere, inmultire si impartire (notate prin caracterele +, -, *, respectiv /). Prin scrierea cuvantului FIE intre paranteze drepte se indica posibilitatea omiterii acestui cuvant din propozitie. El s-a folosit cu gandul ca fiecare propozitie sa inceapa cu un cuvant al limbii romane care sa reprezinte numele propozitiei. De cele mai multe ori vom omite acest cuvant. Atunci cand vom scrie succesiv mai multe propozitii de atribuire vom folosi cuvantul FIE numai in prima propozitie, omitandu-l in celelalte. Din cele scrise mai sus rezulta ca o variabila poate fi initializata atat prin atribuire (deci daca este variabila din stanga semnului de atribuire: =) cat si prin citire (cand face parte din lista propozitiei CITESTE). O greseala frecventa pe care o fac incepatorii este folosirea variabilelor neinitializate.

Evident ca o expresie in care apar variabile care nu au valori nu poate fi calculata, ea nu este definita. Deci nu folositi variabile neinitializate.

Pentru a marca inceputul descrierii unui algoritm vom folosi propozitia: ALGORITMUL nume ESTE: fara a avea o alta semnificatie. De asemenea, prin cuvantul SFALGORITM vom marca sfarsitul unui algoritm. Algoritmii care pot fi descrisi folosind numai propozitiile prezentate mai sus se numesc algoritmi liniari.

Ca exemplu de algoritm liniar prezentam un algoritm ce determina viteza v cu care a mers un autovehicul ce a parcurs distanta D in timpul T.

ALGORITMUL VITEZA ESTE: { A1: Calculeaza viteza } { D = Distanta ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Algoritmi Liniari
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
566 cuvinte
Nr caractere:
2 866 caractere
Marime:
5.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!