Teniază și cisticercoză

Extras din referat:

Teniazele constituie o grupă de helmintoze produse de forma adultă aparţinând familiei Taeniidae. Dintre teniile transmisibile de la animale şi care ca adulte parazitează omul sunt: Taenia solium (tenia carnei de porc) şi Taenia saginata (tenia carnei de vită). Omul este deasemenea gazda definitivă pentru Taenia asiatica, o tenie recent descoperită în Asia.

Cisticercoza este infecţia cu stadiul de larvă a parazitului T solium. Deşi cisicercoza a fost cunoscută de secole, relaţia sa cu tenia adultă nu a fost clară până nu a fost demonstrată de Kuchenmaister în anul 1985; el a hrănit deţinuţi condamnaţi cu carne de porc infestată cu cisticerci şi a recuperat tenii tinere la autopsie.

Vizualizarea ouălelor de tenie cu ajutorul microscopului a fost singura metodă de diagnosticare disponibilă până la începutul anilor 1990. Cea mai bună metodă de diagnosticare a teniazei intestinale este un detector coproantigen ELISA, care detectează molecule specifice teniei în probele de fecale, identificând infecţia curentă cu tenie.

Cisticercii subcutanaţi, extirpaţi prin biopsie şi introduşi în soluţie clorurată izotonică sau în suc intestinal la 37oC, se identifică uşor prin faptul că se poate urmări exvaginarea scolexului.

În ceea ce prieşte cisticercoza oculară, cisticercii pot fu observaţi bine cu oftalmoscopul.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Teniaza si Cisticercoza.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Marime:
2.89MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!