Proces tehnologic de obținere a băuturii răcoritoare Coca Cola

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.1 Importanta produsului pentru utilizatori:

"Istoria Coca-Cola" este povestea produsului cu cel mai mare succes din istoria comertului si a oamenilor carora li se datoreaza atractia sa unica.

Produsul care a dat cel mai cunoscut gust s-a nascut in Atlanta, Georgia, la data de 8 mai 1886. Dr. John Styth Pemberton, un farmacist local, a produs conform legendei siropul pentru Coca-Cola intr-un vas de arama pe un trepied, in curtea din spatele casei sale.

Marca inregistrata "Coca-Cola", folosita pe piata din anul 1886, a fost inregistrata la Biroul de Inventii al Statelor Unite la data de 31 ianuarie 1893 (inregistrarea a fost reinoita periodic).

Datorita reclamelor si a publicitatii facut pentru acest pordus el a devenit foarte cunoscut si adorat de oameni.

Este un produs de care lumea a devenit dependenta,oamenii il vor din ce in ce mai mult cu noi sortimente si noi reclame.

Piata racoritoarelor se adapteaza cerintelor consumatorilor si noilor tendinte de consum. In privinta consumului de bauturi racoritoare pe cap de locuitor, carbonatatele detin primul loc, cu 49,6 l, necarbonatatele inregistrind un consum de 11,6 l, potrivit estimarilor si cercetarilor efectuate de URBB si Carlsrom Beverage, care comercializeaza Orangina.

Consumatorii de bauturi racoritoare sint din ce in ce mai atenti la sanatate, la produsele pe care le consuma si la efectul pe care acestea il au asupra organismului. Companiile producatoare si importatoare de bauturi racoritoare sint in permanenta atente la tendintele pietei si la evolutia preferintelor consumatorilor”, este de parere Shachar Shaine, Presedinte URBB si Carlsrom Beverage.

Este importanta pentru utilizatori deoarece potoleste setea,este o bautura racoritoare ce contine cofeina,iar populatia consuma foarte multa cofeina.

1.1 Producatorul:

Principalul producator al bauturii racoritoare Coca cola este The Coca-Cola Company care la randul lui are mii de fabrici in intreaga lume ce comercializeaza aceasta bautura.Coca-cola este cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume, a anuntat o crestere de 14% a profitului in primul trimestru(18 aprileie 2007) pe fondul vanzarilor mai mari realizate in Asia si Europa.

1.2 Rolul produsului:

Imagine produsului este formala(reprezentata fiind prin forma sticlei)

Imaginea produsului este favorabila

Imagine lui are intietate in fata produselor concurentei

Reclamele sunt tot mai atractive

Produsul este cunosut datorita standardelor companiei

1.3 Piata de desfacere:

Prosusul este vandut atat pe piata nationala cat si cea internationala foarte bine fiind deasemene si foarte bine cunoscut.Coca cola este aparut pe piata din anul 1886 si de atunci este intr-o cuntinua crestere a procenteleor de vanzare pana in zilele noastre.

2. Materii prime

Materia prima este materia folosita in procesul de transformare pentru a obtine produsul finit.

Clasificare materiilor prime:

-de baza (acestea se regasesc in produsul finit)

-auxiliare (nu se regasesc in produsul finit)

-naturale (care sunt luate direct din natura)

-semifabricate (cele care au suferit schimbari si care sunt folosite mai departe in procesul tehnologic in vederea obtinerii produsului finit)

Desi a coborât de pe prima pozitie a podiumului, Coca-Cola ramâne una dintre primele cinci marci cu cel mai mare impact din România, cu o cota de 36,1% din totalul mentiunilor spontane in ceea ce priveste notorietatea. Din aceeasi cercetare calitativa reiese ca, Coca-Cola este perceputa ca o marca sustinuta de o publicitate puternica (masiva), dar si ca un produs unic prin gust si calitate. Coca-Cola este o marca sensibila, deschisa, prietenoasa, sociabila, aproape de oameni. Consumatorii apreciaza implicarea marcii in diverse activitati din comunitate si sensibilitatea ei la nevoile pietei locale, chiar daca are o carte de vizita mai degraba internationala.

Acest produs a avut o calitate superioara insa acum are o calitate medie deoarece consumatorii prefera mai mult Pepsi,ceea ce au adus prosdusul la un rang mai mic al calitatii sale.datorita reclamelor si a diverselor sortimente aparute in ultimii ani,Pepsi a reusit sa doboare recordul mondial de vanzare al produsului Coca-cola.

Capmania “The Coca cola company” ofera pe piata romaneasca un sortiment bogat de bauturi racoritoare printre care se numara in primul rand Coca-Cola,apoi,Fanta(cu diversitatea sa de sortimente),Sprite,Kinley si Bonaqua.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proces Tehnologic de Obtinere a Bauturii Racoritoare Coca Cola.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 493 cuvinte
Nr caractere:
8 833 caractere
Marime:
12.21KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!