Modelul de referința ISO-OSI

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La inceputul anilor 1980, ideea de retea devine din ce in ce mai populara printre ingineri, care au inteles ca fara o standardizare a tehnologiei retelelor, dezvoltarea acestui concept va fi condamnata la esec.

Astfel, in 1984, specialistii de la Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) au creat un model de retea care sa poata ajuta companiile sa dezvolte retele capabile sa lucreze impreuna. Acest model a primit numele OSI (Open Systems Interconnection Basic Reference Model), devenit disponibil imediat. [1]

Modelul ISO/OSI (vezi figura 1) este un model de comunicare a datelor pe niveluri (straturi), cu nivelul fizic la nivelul cel mai de jos si cu protocoalele de aplicatie in straturile superioare. El este unanim acceptat ca baza pentru intelegerea modului in care opereaza o stiva de protocoale iar, in particular, este un model de referinta foarte util pentru compararea diferitelor stive de protocoale pentru retele.

Acest model are 7 niveluri, fiecare nivel asigurand un set de functii pentru stratul imediat superior si bazandu-se pe functiile asigurate de stratul imediat inferior.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modelul de Referinta ISO-OSI.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 223 cuvinte
Nr caractere:
6 662 caractere
Marime:
18.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Grafică Computerizată
Tag-uri:
modelul de referinta, osi
Predat:
la facultate
Materie:
Grafică Computerizată
Sus!