Turismul în țările extra andine ale Americii Latine

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Brazilia rămâne o destinaţie turistică dinamică şi sofisticată, cu tumultuoasa viaţă urbană a oraşului Rio, alături de plaje fierbinţi înţesate de turişti, situate la doar câţiva kilometri distanţă de munţi stâncoşi, cascade, păduri tropicale şi jungla amazoniană. Este locul care îţi oferă toate premisele pentru petrecerea unei vacanţe de neuitat.

Aici şi cele mai exigente gusturi ale turiştilor pot fi satisfăcute. Excursii pline de adrenalină în junglă, alpinism, canoe, sărituri cu coarda elastică, toate sunt activităţi care îi încântă pe turiştii veniţi din toate colţurile lumii. Cel mai atractiv loc din Brazilia rămâne oraşul Rio de Janeiro, considerat un oraş al contrastelor, împărţit, din punct de vedere social, în două zone, una opulentă, a luxului şi bogăţiei, şi una a săracilor care locuiesc în celebrele „favelas", un fel de mahalale cu locuinţe mici şi mizere, construite pe dealuri.

Brazilia a lansat o ofensiva mondiala pentru a atrage, in 2007, spre plajele sale, spre orasele istorice sau spre siturile naturale, noua milioane de turisti straini, adica cu doua milioane mai multi decat in 2006. Brazilia spera, de asemenea, sa-si dubleze incasarile turistice fata de 2005, pentru a putea depasi cele opt miliarde de dolari propuse pentru 2007, a precizat secretarul responsabil cu policile de turism, Airton Pereira.

Rio de Janeiro, oraş al libertăţii, dansului şi distracţiei

Rio simbolizează bucuria de viaţă a brazilienilor, este oraşul-vedetă al ţării, o destinaţie aparte pentru turiştii în căutare de exotism, iar multitudinea de restaurante, baruri, puburi şi festivaluri atrag anual milioane de turişti. Locuitorii oraşului (cariocas) sunt cunoscuţi ca prietenoşi, veseli şi foarte primitori, în special cu turiştii străini. Aici nu există restricţii în ce priveşte vestimentaţia sau conversaţia. Metropola Rio de Janeiro este renumită pentru viaţa sa de noapte trepidantă şi este considerată o destinaţie accesibilă ca preţuri. În capitala Braziliei, un bilet de autobuz costă un euro, iar pentru o masă la restaurant nu veţi plăti mai mult de 10-15 euro. Pentru că este o ţară ieftină, cel mai bine este să vizitaţi oraşul Rio de Janeiro cu taxiul, iar împrejurimile, cu maşini închiriate. Cumpărăturile sunt şi ele o modalitate foarte interesantă de petrecere a timpului în Rio. Pentru amatorii de shopping, "strada comerţului" este cel mai indicat loc pentru cumpărături şi pentru nişte preţuri avantajoase puteţi negocia aproape tot ce cumpăraţi. Şi dacă după cumpărături vi se va face foame, trebuie să ştiţi că în Rio există restaurante la tot pasul. Cea mai ieftină opţiune este "comida a kilo", restaurantele cu autoservire, unde mâncarea se plăteşte în funcţie de cantitatea consumată. Gurmanzii trebuie să încerce felul tradiţional brazilian, "feijoada", un fel preparat din fasole neagră şi carne. De băut aveţi de ales între "caipirinha", un cocktail cu lămâie verde, zahăr brun, gheaţă şi cachaca (un lichior brazilian) şi sucurile naturale pe care le puteţi cumpăra de la fiecare colţ de stradă.

Rio de Janeiro, un oraş al contrastelor

Plaje ca Ipanema şi Copacabana, statuia Cristo Redentor, stadionul Macarana, Muntele Pao de Acucar şi nu în ultimul rând carnavalul şcolilor de samba sunt cele mai cunoscute obiective turistice pentru care Rio a căpătat numele de „cidade maravilhosa", adică oraşul încântător cum i se mai spune. Din punct de vedere turistic, metropola este împărţită în trei regiuni, respectiv zona de sud, unde se găsesc plajele Copacabana şi Ipanema şi cea mai mare afluenţă de turişti, zona de centru a oraşului, centrul comercial cu clădiri vechi, magazine şi restaurate, şi zona de nord (zona norte). Sudul oraşului este cunoscut pentru plajele sale aflate la distanţe relativ scurte unele de altele. În zona de sud se află cele mai multe hoteluri, aşezate ordonat între pădurea tropicală Tijuca şi apele golfului.

Centrul, considerat zona istorică a oraşului, este renumit prin Mănăstirea Candelaria, Teatrul Municipal şi câteva muzee, dar rămâne în acelaşi timp şi centrul de afaceri al oraşului. Pentru un tur al oraşului, turiştii pot face o plimbare cu renumitul „bondinho", un tramvai care are ca punct de plecare staţia centrală, apoi trece printr-un fost apeduct în stil roman şi merge spre străzile abrupte ale cartierului învecinat, Santa Teresa. După plajele Copacabana şi Leme se află cartierul Urca, cu Muntele „Capaţânii de Zahăr", care se înalţă faimos din apele oceanului. În vârf se poate ajunge cu telecabina, accesibilă de pe Dealul Urca, care oferă o privelişte spre muntele Corcovado, unde se află şi Statuia Mântuitorului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul in Tarile Extra Andine ale Americii Latine.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
7 350 cuvinte
Nr caractere:
37 497 caractere
Marime:
4.26MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!