Triunghiul Bermudelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Triunghiul Bermudelor (cunoscut si sub numele de Triunghiul Diavolului) este o zona triunghiulara din Oceanul Atlantic marginita la extremitati de Miami, Bermuda si Puerto Rico. Legenda spune ca multi oameni, ambarcatiuni si avioane au disparut in mod misterios in aceasta zona. Cati au disparut depinde insa de cine face localizarea si numararea. Dimensiunea triunghiului variaza intre 500 000 de mile patrate pana la de trei ori mai mult in functie de imaginatia autorului. (Unii includ si Insulele Azore, Golful Mexic si Indiile de Vest in triunghi.) Dupa unii misterul ar data din timpul lui Columb. Chiar si asa, estimarile variaza intre 200 si 1 000 de incidente in ultimii 500 de ani. Howard Rosenberg sustine ca in 1973 Paza de Coasta SUA a raspuns la peste 8 000 de cereri de ajutor in zona si ca peste 50 vase si 20 avioane s-au scufundat in Triunghiul Bermudelor in ultimul secol.

Multe teorii au fost promulgate pentru a explica extraordinarul mister al disparitiei acestor vase si avioane. Extraterestrii malefici, cristale reziduale din Atlantida, oameni rai cu aparate antigravitationale sau alte tehnologii ciudate, vortexuri catre o a patra dimensiune sunt ipotezele favorite ale scriitorilor de proza fantastica. Campuri magnetice ciudate si flatulentele oceanice (gaz metan provenit de pe fundul oceanului) sunt explicatiile preferate de mintile mai tehnice. Conditii meteorologice (furtuni, uragane, tzunami, cutremure, valuri mari, curenti, etc.), nenoroc, pirati, incarcaturi explozive, navigatori incompetenti si alte cauze umane si naturale sunt explicatiile date de investigatorii mai sceptici.

Exista persoane sceptice care afirma ca faptele nu confirma legenda, ca nu exista un mister ce necesita rezolvare si nimic nu trebuie explicat. Numarul epavelor din zona nu este extraordinar de mare daca tinem cont de dimensiunile acesteia, locatia si traficul din zona. Multe dintre vasele si avioanele care au fost identificate ca fiind disparute in Triunghiul Bermudelor nu au fost acolo deloc. Investigatiile nu au prezentat inca dovezi stiintifice ale existentei unui fenomen neobisnuit implicat in disparitii. Prin urmare orice explicatie, inclusiv cele stiintifice cum ar fi cele bazate pe eliberarea de gaz metan de pe fundul oceanului, anomalii magnetice, etc. nu sunt necesare. Adevaratul mister este cum a devenit Triunghiul Bermudelor un mister.

Legenda moderna a Triunghiului Bermudelor a aparut curand dupa ce cinci avioane ale armatei au disparut intr-o misiune de antrenament in timpul unei furtuni puternice in 1945. Cea mai logica explicatie pentru aceasta disparitie este aceea ca compasul pilotului principal lt. Charles Taylor s-a defectat. Avioanele de antrenament nu erau echipate cu instrumente de navigare care sa functioneze bine. Grupul a fost dezorientat si pur si simplu a ramas fara combustibil. Nici o forta misterioasa nu a fost implicata cu exceptia efectului misterioasei forte a gravitatiei asupra avioanelor fara combustibil. Este ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Triunghiul Bermudelor - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
768 cuvinte
Nr caractere:
3 917 caractere
Marime:
9.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!