Triunghiul Bermudelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Triunghiul Bermudelor (in engleza "The Bermuda Triangle"), cunoscut si sub numele de "Triunghiul Diavolului", este o zona aproximativ triunghiulara ca forma. Suprafata cuprinsa este de circa 1.2 milioane km?. Exista unele speculatii cum ca in aceasta regiune se intampla foarte des fenomene paranormale, cum ar fi: disparitii ale unui numar mare de vase si aparate de zbor, activitati paranormale in care legile fizicii sunt date peste cap, puse inclusiv pe seama fiintelor extraterestre.

In ciuda acestor idei populare, Paza de Coasta a Statelor Unite si alte agentii citeaza statistici care indica faptul ca numarul incidentelor de vase si avioane disparute sau pierdute nu este mai mare decat in oricare alta zona des circulata a lumii.

Multe din asa-zisele mistere s-au dovedit a nu fi chiar atat de misterioase sau neobisnuite la o examinare mai amanuntita, continand erori si fabricatii care in multe cazuri au circulat si recirculat timp de zeci de ani.

Teorii asupra fenomenelor din triunghiul Bermudelor

Pamantul este un magnet gigantic, sustin oamenii de stiinta, in unele parti magnetul este potrivit aratandu-ne N se pare ca in Triunghiul Bermudelor este mult prea mult magnetism deregland astfel vremea sub forma de fulgere, valuri uriase sau chiar tornade. Toate acestea fiind ascunse in ceata, mecanismele incep sa se deregleze, atragand tot ce este metal inclusiv vase si avioane.

Daca intri in triunghi ai o senzatie stranie de frica si corpul uman ramane paralizat in timp ce valurile inghit vasul si trupurile plutesc neputand fi vazute din cauza cetii, iar cei aflati in viata sunt prinsi de valuri si aruncati sub mare.

In Triunghiul Bermudelor nu exista animale nici plante, de aceea oamenii de stiinta cred ca defapt sunt gaze naturale. Unii oameni spun ca din aceasta cauza este ceata in Triunghi si tot din acesta cauza animalele se feresc de acea zona.

Dar mai ramane disparitia navelor si faptul ca nici un trup nu a mai fost vazut. Cu aceasta problema s-au confruntat oamenii de stiinta si pana la urma au tras linia si astfel au aflat ca in aceea zona se afla o concentratie mare de gaz metan astfel in vase si avioane patrunde gazul metan in concentratie mare astfel motoarele cedeaza si explodeaza echipajul murind, ori din cauza undei de soc ori sufocati de gazul metan.

Noi cercetari arata ca marea din acea zona elimina bule de gaz atat de mari incat pot cuprinde un vas intreg si il pot scufunda. Una dintre aceste teorii este adevarata. Care este aceasta vom vedea in viitor.

Primele citari si originea denumirii

Cristofor Columb a mentionat animale ciudate vazute in zona triunghiului Bermudelor. Acesta scrie ca la un moment dat, el si echipajul sau au vazut "lumini ciudate dansand la orizont". In alta ocazie au observat ceea ce a fost probabil un meteor cazand.

Multe teorii au fost promulgate pentru a explica extraordinarul mister al disparitiei acestor vase si avioane. Extraterestrii malefici, cristale reziduale din Atlantida, oameni rai cu aparate antigravitationale sau alte tehnologii ciudate, vortexuri catre o a patra dimensiune sunt ipotezele favorite ale scriitorilor de proza fantastica. Campuri magnetice ciudate si flatulentele oceanice (gaz metan provenit de pe fundul oceanului) sunt explicatiile preferate de mintile mai tehnice. Conditii meteorologice (furtuni, uragane, tzunami, cutremure, valuri mari, curenti, etc.), nenoroc, pirati, incarcaturi explozive, navigatori incompetenti si alte cauze umane si naturale sunt explicatiile date de investigatorii mai sceptici.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Triunghiul Bermudelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
956 cuvinte
Nr caractere:
4 591 caractere
Marime:
40.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
geografie, triunghiul bermudelor
Predat:
la liceu
Sus!