Studiu fizico geografic București

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bucurestiul este situat in partea de sud a tarii, avand coordonatele geografice de 26 grade, 5 minute, 48 secunde longitudine estica si 44 grade, 24 minute, 49 secunde, latitudine nordica. Asezat in Campia Vlasiei, in compartimentul acesteia cunoscut sub numele Campia Bucurestiului, orasul este traversat de vaile Dambovitei si Colentinei.

Teritoriul pe care se afla Bucurestiul si localitatile ce intra in componenta judetului Ilfov cuprinde doua subunitati ale Campiei Vlasiei: in sud-Campia Bucurestiului, in nord-Campia Snagovului.

Campia Bucurestiului are un aspect plan, prezentand o inclinare usoara, de 1-3 grade, spre sud-est si se situeaza la altitudini absolute variind intre 96, 3 m la Chiajna, 88, 9 m in Piata Scanteii si 54, 5 m in Valea Dambovitei, la Popesti Leordeni. Singurele vai care o fragmenteaza pe directia NV-SE sunt cele ale Dambovitei si Colentinei, adancimea acestora inregistrand 15-20m. Campia Snagovului se desfasoara pe cea mai mare parte a judetului Ilfov. Ea prezinta altitudini absolute de 80-110 m (98, 9 m-Mogosoaia; 85, 8 m-Tunari; 103, 7 m-Corbeanca; 92, 4 m-Dimieni; 107, 3 m-Peris; 105, 6 m-Ciolpani; 98, 4 m-Silistea Snagovului) , deci mai mari decat cea a Bucurestului si, o usoara inclinare spre sud-est. Are mai multe paduri (Cocioc, Ciolpani, Nuca, Snagov, Barbosi), reprezentand resturi din codrii de odinioara ai Vlasiei. Este strabatuta, pe directia NV-SE, de raurile Cociovalistea, Vlasia, Teiului, Valea Sticlariei, Ialomita si de lacul Snagov rezultat prin bararea zonei de varsare a raului Snagov in Ialomita de catre aluviunile acesteia.

Atat in zona Bucurestiului, cat si in imprejurimi, constatam ca vaile au caracter de campie, reflectat indeosebi in numarul relativ mare de cursuri meandrate. Vaile sunt largi, evazate, cu 1-2 terase de meandru, cu intense fenomene de colmatare minerala si biogena. Trebuie mentionate si lacurile de baraj antropic, cum sunt, spre exemplu, cele de pe Colentina, cele de la Otopeni, Tunari si Stefanesti pe raul Pasarea, cele de la Corbeanca, Balotesti, Caciulati, Moara Vlasiei pe raul Cociovalistea, cele de la Balteni si Piscu pe valea Sticlariei.

Valea Dambovitei, in zona Capitalei (circa 25Km) are latimi cuprinse intre 300-500m si 2000-2200m. Valea Colentinei este mai ingusta si are un coeficient de sinuozitate mai ridicat; la Straulesti, Baneasa, Herastrau, Dobroesti, atinge o latime de 1000-1500m. Inclinarea sa usoara in profil longitudinal favorizeaza crearea de-a lungul ei, a unei salbe de lacuri (Strulesti, Mogosoaia, Baneasa, Herastrau, Floreasca, Tei, Fundeni, Cernica, Pantelimon) ce confera un character deosebit de pitoresc unei importante zone a orasului.

Cursurile paralele ale vailor mentionate impart teritoriul Bucurestiului in cateva zone, sub forma unor campuri insotite de terase si lunci. Astfel, de est catre vest, intre Pasarea si Colentina se desfasoara campurile Baneasa si Pantelimon, intre Colentina si Dambovita ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu Fizico Geografic Bucuresti
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 206 cuvinte
Nr caractere:
12 946 caractere
Marime:
18.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
bucuresti, geografie
Predat:
la liceu
Sus!