Statele Unite ale Americii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Statele Unite ale Americii sunt situate in America de Nord si are ca vecini pe Canada si Oc. Arctic in nord, Oc. Atlantic in est, Mexicul in sud si Oc. Pacific in vest. Suprafata este de 9363364 km patrati (locul 4), populatia de 270262000 locuitori (locul 3), densitatea de 28,9 locuitori pe km patrat. Se gasesc 50 de state si un district federal. Sarbatoarea nationala este pe 4 iulie. Limba oficiala este engleza, moneda ,,dolarul", PNB 7433517 milioane $, PNB/locuitor de 28020$.

Capitala SUA este Washington oras situat pe raul Potomac, la confluenta cu Anacostia, in apropiere de tarmul Atlantic. Suprafata sa este de 170 km patrati iar populatia este de 543213 locuitori. Prin votul din 16.07.1790, Congresul aproba legea privind construirea unui oras care sa devina noua capitala a SUA. In 1800, Guvernul este mutat de la Philadelphia la Washington (capitala primeste numele primului presedinte american, George Washington), In prezent, orasul nu prezinta importanta pe plan industrial, ramanand un oras cu functii politico-ad-tive. Este un important centru turistic, aici gasindu-se importante monumente cum ar fi Casa Alba, Capitoliul, Curtea Suprema a Justitiei, Biblioteca Congresului, catedrala Saint Paul s.a.

SUA ocupa partea centrala a Americii de Nord si este unul dintre cele mai intinse state din lume. Relieful SUA este foarte variat, diferind de la nord la sud si de la est la vest. El format din trei parti: partea continentala, partea insulara si Alaska.

- In vest apar unitatile montane ale sistemului andin (Muntii Coastelor, Muntii Cascadelor, Muntii Sierra-Nevada-catre Oc. Pacific si Muntii Stancosi spre interiorul continentului). Intre aceste siruri se afla doua mari podisuri: Pod. Marelui Bazin si Pod. Colorado.

- In partea centrala apar o serie de dealuri si podisuri vechi (Pod. Preeriilor, Pod. Ohio, Pod. Missouri, Pod. Texas), podisuri care se continua catre sud cu campi joase si mlastinoase (Campia Mississippi, Campia Golfului Mexic).

- In partea de est apare un lant de munti vechi care se continua pana in apropierea tarmurilor Oceanului Atlantic (Muntii Appalachi).

Bibliografie:

-enciclopedia statelor lumii;

-manualul de geogradie;

-internet, adresele www.50-states.com; www.usatoday.com; www.referat.ro;

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Statele Unite ale Americii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 345 cuvinte
Nr caractere:
7 722 caractere
Marime:
627.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
sua, geografie
Predat:
la gimnaziu
Clasa:
a 7-a
Sus!