Statele Unite ale Americii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Statele Unite ale Americii sunt situate in partea centrala a Americii de Nord (24 33 49 lat N si 66 57 124 45 long V, fara statele Alaska si Hawaii). Teritoriul nord-american a fost populat inca din epoca precolumbiana de numeroase triburi ameridiene de vinatori si pescari. Coastele rasaritene au fost descoperite in jurul anului 1000 de vikingii veniti din Islanda. Genovezul Cristofor Columb este navigatorul care, in 1492, releva Europei existenta noului continent. In 1565, spaniolii fondeaza prima asezare europeana permanenta de pe continentul nord-american (numele continentului este dat dupa cel al navigatorului italian Amerigo Vespucci). Incepind cu 1619 in statele sudice sunt adusi sclavi din Africa. La 04. 07. 1776 cele 13 colonii engleze isi proclama independenta, iar in 1787 este adoptata Constitutia S. U. A. care o proclama ca stat federal si introduce sistemul prezedential de guvernamint (George Washington este primul presedinte al tarii). In 1759, Alaska si Hawaii sunt proclamate al 49-lea si respectiv al 50-lea stat al Uniunii. In timpul lui John Kennedy este semnat tratatulde interzicere a experimentelor nucleare in atmosfera, in spatiul cosmic sau sub apa. La 31. 01. 1958, S. U. A. lanseaza primul satelit artificial propriu, iar la 20. 07. 1969, N. Armstrong si E. Aldrin debarcau pe luna.

Statuia Libertatii, aflata in Golful New York, in sudul insulei Libertatii, are 45 metri inaltime. Piedestalul se ridica la o inaltime de 26 metri deasupra fundatiei sale (vechiul Ford Wood, in forma de stea cu 11 colturi). Gustave Eiffel a proiectat structura de legatura dintre statuie si temeliile sale. Vizitatorii cu conditie fizica buna pot urca pe o scara inca 12 etaje de la balconul partii superioare a piedestalului pina la coroana de pe capul Statui Libertatii. Miss Liberty, cum isi alinta newyorkezii darul oferit de poporul francez, e considerat cel mai de seama cetatean al orasului.

Imaginea este multiplicata, pe parcursul unui an, in peste cinci milioane de copii pentru turisti.

Times Square este atit de coplesita de lumini noaptea, incit artera se vedede pe mare de la o distanta apreciabila. Aici un impresar speculant Oscar Hammerstein- a construit in 1894 primele teatre. August Belmont a mizat pa succesul lor, si si-a investit banii intr-o linie de metro care sa poarte spectatorii spre edificiile culturale. In 1904, Adolph S. Ochs a construit cladirea Times Tower, locul in care se tipareste influentul ziar New York Times.

Tot in acest perimetru se gaseste Empire State Building, care cintareste 371000 tone, si care de peste 40 ani a ramas pe unul dintre primele locuri intre zgirie-nori. Empire State Building numara 103 etaje. De fapt nu are decit 101 etaje, caci americanii socotesc parterul ca fiind etajul I si ca etajul 13 lipseste din motive de superstitie. De la inaltimea lui se vede intreg Manhatten si mai ales Cental Park, care este una dintre cele mai celebre gradini publice nu numai din New York, ci, poate, din ...

Bibliografie:

- Statele Lumii -Horia Matei, Silviu Negut,Ion Nicolae, Nicolae Steflea

- Grabit in America-Teodor Marian

- Manual de geografie-clasa a VII-a-Octavian Mandrut

- Ghid de cultura generala-Jean Prerriot

- Ghid turistic America-Ministerul Turismului

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Statele Unite ale Americii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 949 cuvinte
Nr caractere:
10 893 caractere
Marime:
18.49KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
sua, geografie
Predat:
la gimnaziu
Clasa:
a 7-a
Sus!