Regiunea West North Central Central Nord Vestica A Statelor Unite Ale Americii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sub aceasta denumire sint cuprinse statele situate la vest de fluviul Mississippi, pina la limita Muntilor Stincosi, spre sud pina la valea riului Arkansas, iar in nord pina la granita cu Canada. Relieful regiunii, care mai este denumita si Ves tul Mijlociu, este format din Podisul Preriilor si din Podisul Missouri, continuate spre sud cu Podisul Ozark. Este patria intinselor prerii, cea mai mare zona de cultura a cerealelor din S. U. A. Regiunea ocupa 19% din suprafata tarii si are 9% din populatia sa, fiind specializata in exploatarea minereului de fier (90% din productia nationala), a minereurilor de plumb (50%) si de zinc (25%), formind, totodata, baza productiei de griu, de porumb si de cresterea animalelor. In afara de aceasta dispune si de resurse de petrol in statele Kansas si Missouri, unde se afla si o dezvoltata industrie de prelucrare si chimizare, la Kansas City, Wichita, El Dorado etc.

Industria prelucratoare este reprezentata mai ales prin cea a moraritului, a carnii, lemnului, celulozei si hirtiei, masini agricole, mijloace de transport, metalurgie feroasa si neferoasa etc.

Activitatea industriala este concentrata in marile orase, determinind o crestere treptata a populatiei urbane.

Minneapolis, impreuna cu orasul vecin St. Paul, sint situate pe malurile lui Mis sissippi, in punctul de unde fluviul incepe sa fie navigabil, formind o conurbatie de 2, 0 milioane locuitori. Este un important centru industrial, specializat in industria alimentara (morarit, produse lactate, conserve, uleiuri etc.

), industria textila, a pielariei si incaltamintei, a lemnului, mobilei, celulozei si hartiei, poligrafica. Bine reprezentata este si industria constructoare de masini: masini agricole, vagoane, electrotehnica, montaj de automobile etc.

Se remarca si ca un insemnat centru de transporturi (nod feroviar cu 12 linii, port fluvial, mare aeroport in ternational cu 7, 2 milioane pasageri anual). Orasul este situat intr-o regiune cu numeroase parcuri si lacuri de un pitoresc deosebit, dintre care cel mai cunoscut este Minnehaha Park.

Kansas City (1, 3 milioane locuitori im preuna cu suburbiile) este situat la confluenta lui Missouri cu raul Kansas. fiind format, practic, din doua orase cu acelasi nume, care apartin statelor Missouri si Kansas si care au fost intemeiate la in ceputul secolului al XIX-lea. Activitatea principala este cea comerciala si de transport; aici se gasesc mari abatoare si piete de vite si grine, orasul inscriindu-se drept primul centru al S. U. A. in tranzitul de animale vii pe calea ferata. Activitatea comerciala este strins legata de cea de transport. Kansas City este un important nod feroviar (12 linii) si port fluvial. Are si un mare aeroport cu un trafic de 4, 1 milioane pasageri anual. Toate acestea au impulsionat dezvoltarea industriala: morarit, carne, pielarie, incaltaminte, marfuri agricole, material feroviar, avioane, automobile, chimica, prelucrarea petrolului etc.

Omaha (569 000 ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
574 cuvinte
Nr caractere:
3 087 caractere
Marime:
5.34 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Regiunea West North Central Central Nord Vestica A Statelor Unite Ale Americii
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
1. Regiunea New England (Noua Anglie) Situata intre tarmul Oceanului Atlan?tic, fluviul Hudson...
Regimul prezidential 1.1. Aparitia si dezvoltarea regimului prezidential Notiunile de regim...
1.1. Istoricul cercetarilor - regiune geografica Inca din antichitatea greaca si romana (sec....
NAFTA - proces dinamic si contradictoriu In pofida aparentelor si a mediatizatei sale imagini,...
1.1. Europa, continent cu geometrie variabila Timp de peste 40 de ani, nu s-a pus problema...
Sus!