Principatul Monaco

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Relief : Situat la 14 km de orasul francez Nisa, pe Coasta de Azur, principatul se etaleaza pe prelungirile calacaroase ale Alpilor Maritimi care domina Marea Mediterana.

Clima : Este subpolara, mediteraneana, cu ierni blande (temp medie in ian. 10, 7 C) si o frecventa redusa a vanturilor, conditii ce au favorizat dezvoltarea turismului.

Populatia : La recesamantul facut in 2004 populatia era de 32. 270 loc, natalitate 9, 4%, mortalitate 12, 7%, spor natural -3, 3%. Principatul Monaco este alcatuit din patru minuscule arii urbane : Monaco-Ville, Monte-Carlo, La Condamine si Fontvieille.

Din punct de vedere etnic Monaco este format din monegasci 16, 9%, francezi 45, 8%, italieni 17, 2%, britanici 4, 5%. Structura religioasa Catolicism (religie de stat) 89, 3%, protestantism 3, 9% Istorie Pe teritoriu de azi aflat in studiu fenicienii intemeiaza in Antichitate o asezare (Portus Herculis Monoeci) stapanita apoi de greci si de romani. Imaginea principatului are de suferit in ultimii ani de pe urma acuzelor privind spalarea de bani murdari prin bancile locale. Monaco si Franta semneaza, in oct 2002, un nou tratat menit a-l inlocui pe cel din 1918. Noul document stipuleaza statutul de stat independent al principatului.

Economia Cunoscut in primul rand prin turism. Monaco e un important centru industrial. Turismul dispune de o baza materiala de calitate se de atractii de renume, intre care Cazinoul, Muzeul Oceanografic si rariul automobilistic Monte-Carlo. Un rol important joaca sistemul financiar bancar, care asigura la randul sau, peste 50% din venituri.

Turismul Principatul este vizitat de c. 4 mil. persoane. Principalele zone sau obiective : Cazinoul din Monte-Carlo, Muzeul Oceanografic si alte muzee (antropologic, de timbre si monede vechi), catedrala, Gradina exotica.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Principatul Monaco
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
278 cuvinte
Nr caractere:
1 822 caractere
Marime:
7.51KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
monaco, principat
Predat:
la liceu
Sus!