Porturile De La Marile Lacuri Sf Laurentiu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Complexul Marilor Lacuri este situat in partea central- nordica a Americii de Nord, intre SUA si Canada, si s-a format in urma topirii ghetarilor cuaternari.

Prin pozitia lor geografica, prin legatuta facila cu Oceanul Atlantic prin intermediul fluviului Sf. Laurentiu, Marile Lacuri constituie fara indoiala o zona de maxima polarizare economica, care se reflecta prin asezarile urbane care au aparut aici, multe dintre acestea avand si functii portuare distincte. Gratie caracteristicilor geografice ale fluviului Sf. Laurentiu, lungimea: 12. 000 km, suprafata bazinului hidrografic: 1. 269. 000 km, a fost posibila aparitia de porturi importante si accesul unor nave maritime mijlocii.

Detroid oras port si centru administrative al statului Michigan, este situat pe tarmurile statului Saint Claire, la 42 20 LN si 83 2 Lg. V. orasul a fost intemeiat in anul 1701 si a avut o dezvoltare economica puternica. Detroit impreuna cu localitatile limitrofe formeaza o conurbatie cu o populatie de 4. 665. 236 locuitori.

Portul este situat pe malul stang la raului Detroit si este format din doua subunitati: Harbour Terminals si Marine Terminals legate prin cateva canale: Livingston, Amherst burg s. a. Ponderea marfurilor este data de minereurile de fier, otel, lemn, celuloza si produse alimentare.

Buffalo oras port din statul New York, situat pe raul Niagara, in estul Lacului Erie, la 42 53 LN si 78 53 Lg. V. Veche colonie olandeza, orasul s-a afirmat indeosebi in secolul al XIX- lea, dupa amenajarea hidrotehnica a Niagarei. In present orasul are o populatie de 1. 189. 288 locuitori si este un important centru industrial, comercial si financiar. Portul este situat pe Niagara River si lacul Erie, adancimea apei este cuprinsa intre 8 m- 8, 5 m si dispune de instalatii portuare moderne. Din portul Buffalo se ramifica importante canale: New York, Hudson, Welland s. a. constituind o veritabila raspantie in transporturile pe Marile Lacuri si reteaua de canale.

Porturile Canadei: La Marile Lacuri: Thunder Bay, Sault Saint Marie, Sarnia, Hamilton, Toronto si Kingston. Pe fluvial Sf. Laurentiu: Montreal, Trios, Riviera, Quebec.

Toronto- oras port situat in Canada meridionala, resedinta proinciei Ontario, la 43 38 LN si 79 23 Lg. V., pe tarmul lacului Ontario.

Orasul dupa numarul de locuitari ocupa in present primul loc intre aglomeratiile urbane canadiene.

Orasul a fost intemeit in sec al XVII- lea, devine centru commercial activ in sec al XIX- lea, iar in secolul nostru are o dezvoltare vertiginoasa. In present metropola Toronto, este un important centru industrial, commercial, financiar si cultural.

Portul se afla pe canalul Welland este deschis navigatiei intre aprilie decembire, iar lungimea cheiurilor este de 12 km.

Traficul este dominat de materii prime si produse finite: otel, ciment, poduse agricole.

Montreal- oras port in Canada meridionala, pe o insula formata pe fluviul Sf. Laurentiu si bratul sau Praires River, la 1600 km ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
578 cuvinte
Nr caractere:
3 424 caractere
Marime:
5.56 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Porturile De La Marile Lacuri Sf Laurentiu
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
MARILE LACURI - grup de cinci lacuri cu apa dulce situate in centrul Americii de Nord, legate...
FURTUNA MARILOR LACURI DIN 1913 Marile Lacuri ("The Great Lakes") sunt o grupa de...
Interconditionarea spatiala a activitatilor industriale au delimitat in SUA cinci mari regiuni...
Fatada atlantica a Americii anglo- saxone a fost prima dintre regiunile geografice ale Americii...
PARTEA I CAPITOLUL I PORTUL MARITIM SI FLUVIAL - CONDITIE OBLIGATORIE PENTRU ORGANIZAREA SI...
Sus!