Porturile Americii Latine La Oceanul Pacific

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tarmurile Americii Latine la Oceanul Pacific ofera conditii naturale dintre cele mai variate; acestea se desfasoara de o parte si de alta a Ecuatorului, in emisferasudica ajungand pana in tinuturile subpolare. Nu mai putin de 10 state latino- americane au acces la Oceanul Pacific.

Majoritatea porturilor au fost construite dupa marile descoperiri geografice, ca o expresie a dezvoltarii economice, a intenelor schimburi comerciale intre colonii si metropole. Dupa realizarea Canalului Panama, se constata o noua etpa in aparitia si dezvoltarea porturilor latino- americane.

Principale, le rute comerciale deservite de aceste porturi, se afla i Pacific, spre porturile nord americane, asiatice si australiene.

Acapulco- oras port mexican situat intr- un golf bine adapostit la Oceanul Pacific.

Orasul a aparut la sfarsitul secolului al XVI- lea, s-a dezvoltat indeosebi incepand cu a doua jumatate a secolului al XIX- lea, are in prezent o populatie de 600. 000 loc. Functiile principale ale orasului sunt industriala, comerciala, portuara si turistica.

Portul ocupa partea de sud- vest a orasului, se afla intr- un golf bine adapostit, are un caracter general, aici se interfereaza materii prime, produse industriale, produse alimentare etc.

Puerto San Jose- principalul port guatemalez la Oceanul Pacific, este conectat prin cai ferate si sosele cu capitala tarii, are in prezent o populatie de 25. 000 loc., iar principala functie economica este cea comercial- portuara. Prin acest port se realizeaza indeosebi importuri de materii prime, produse industriale si se fac exporturi de produse specifice Americii Centrale.

Porturile statului El Salvador: San Salvador, San Miguel.

San Salvador- oras port si capitala a statului El Salvador este cunoscut din secolul al XVII- lea, are in prezent o populatie de 1. 250. 000 loc., si este principalul centru urban si economic al statului salvadorian.

Portul capitalei se afla la circa 40 km de ocean, de fapt portul se numeste La Libertad, si este un port general.

Portul statului Nicaragua: Puerto Sandino.

Portul statului Costa Rica: Puntarenas. Portul statului Panama: Panama.

Panama- oras port si capitala a statului omonim, situat la punctul terminus al canalului Panama la Oceanul Pacific.

Evolutia istorica a orasului este in stransa legatura cu construirea si exploatarea Canalului Panama inceput in anul 1881 este finalizat de SUA si inaugureaza in anul 1914, avand o importanta exceptionala; acest canal easte sub juristrictia SUA cand va fi retrocedat statului gazda.

In prezent orasul Panama are o populatie de 615. 000 loc., si este un port de tranzit de interes international.

Porturile Columbiei: Buenaventura, Tumaco Porturile Ecuadorului: Esmeraides, Guayaquil.

Porturile statului Peru: Chiclayo, Trujillo, Callao, Talara, Pisco, Lima.

Callao- oras port din apropierea capitalei statului peruan, situat la gurile de varsare ale raului Rimac, in Oceanul ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Porturile Americii Latine La Oceanul Pacific
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
666 cuvinte
Nr caractere:
3 927 caractere
Marime:
5.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!