Porturile Americii Latine La Oceanul Atlantic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pe fatada atlantica a Americii Latine au aparut inca din Evul Mediu, importante orase porturi imtemeiate indeosebi de conchistadorii iberici si mai tarziu de navigatorii britanici, francezi sau olandezi. Adesea, aceste veritabile factorii, au reprezentat rampa de colonizare spre interiorul si vestul acestor colonii europene.

In timp, unele orase porturi s- au dezvoltat in mod remarcabil, devenind capitale; altele sunt puternice centre economice care polarizeaza activitatea economica pe spatii geografice vaste, pe care se sprijina in dezvoltarea lor.

Veracruz- oras si prncipalul port al Mexicului, centru administrativ al statului omonim, este situat la 250 km de capitala. Orasul a fost intemeiat de spanioli la inceputul secolului al XVI- lea, si a jucat un rol important in cucerirea Mexicului; prin acest oras port s-au scurs rand pe rand imense bogatii spre metropola spaniola. In prezent orasul are o populatie de 540. 000 loc, si in afara finctiei portuare, orasul este si un important centru industrial, comercial si financiar.

Este un port specializat in exportul de petrol, produse agricole tropicale si importul de materii prime si produse industriale.

Portul statului Guatemala: Puerto Barrios.

Portul statului Honduras: Puerto Cortes.

Portul statului Nicaragua: Puerto Cabezas.

Portul statuluiCosta Rica: Puerto Limon.

Portul statului Panama: Colon. Porturile Columbiei: Cartagena, Barranquilla. Porturile Venezuelei: Maracaibo, Puerto Fijo, Caracas, Puerto la Cruz.

Maracaibo- oras port situat pe tarmul vestic al stramtorii care leaga Lacul Maracaribo cu Oceanul Atlantic, centrul administrativ al statului Zulia. Orasul a fost intemeiat in secolul al XVI- lea, cunoscut port al cafelei, dupa 1918 se afirma ca important centru al industriei petolului. In prezent Maracaribo este un puternic centru economic si are o populatie de 1. 250. 000 locuitori.

Complexul portuar este format de fapt din mai multe porturi mai mici specializate indeosebi pentru exportul de petrol: Cabimas, La Salina, Lagunillas si Puerto Miranda. Este unul dintre cele mai mai mari porturi latino- americane fiind dominat in special de exportul de petrol si produse petroliere, dar si din produse coloniale: cafea, cacao, zahar etc. Portul statului Guyana: Georgetown. Portul statului Surinam: Paramaribo. Portul statului Guyana Franceza: Cayenne. Porturile Braziliei: Macapa, Belem, Sao Luis, Forteleza, Natal, Recife, Rio de Janeiro, Maceio, Santos, Porto Alegre, Rio Grande.

Santos- oras si cel mai important port al Braziliei, se afla in statul Sao Paolo, cunoscut indeosebi ca cea mai mare piata mondiala a cafelei. De fapt orasul Santos reprezinta debuseul orasului Sao Paolo, prima metropola industriala a statului brazilian. In prezent orasul Santos are o populatie de 1. 165. 000 loc. si este un centru industrial in plina afirmare.

Portul este situat intr- un golf natural si este adapostit de cateva mici ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Porturile Americii Latine La Oceanul Atlantic
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
754 cuvinte
Nr caractere:
4 514 caractere
Marime:
6.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!