Poluarea orașului Craiova

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Poluarea este factorul produs de om sau de fenomene naturale care are actiune toxica asupra organismelor vii si care degradeaza componentele vii ale mediului producand dezechilibre ecologice.

Sunt elemente ale mediului inconjurator existenti in mod natural sau introdusi de om ca urmare a activitatii sale -eroziunea solului -reziduri vegetale si animale Poluare artificiala: datorata dezvoltarii urbane -fizica: zgomot, praf -chimica: gaze industriale -biologica: agenti patogeni, germeni proveniti din fermentatie Poluarea Craiovei Si in Craiova intalnim cativa factori cu rol important in poluarea orasului: a. Autoturismele: Este principalul factor poluant al orasului Craiova din cauza fumului care se datoreaza gazelor de la tevile de esapament ale autoturismelor. Fumul este un amestec de gaze si chimicale si devine mai toxic sub actiunea soarelui puternic datorita unei reactii chimice provocata de lumina.

Plumbul din atmosfera provine de la autovehicule. O parte din alimentele pe care le mancam contin urme de plumb care este toxic.

b. Termocentrala: Este un alt factor important care influenteaza poluarea orasului Craiova. Fumul care iese din cosurile tremocentralei are un miros neplacut si provoaca lacrimare.

Ca dovada a poluarii aerului cu fum si in orasul nostru sunt personae care sufera de astm si boli branhiale. In lupta pentru aer curat autoritatile din orasul nostrum au instalat un monitor pentru verificarea calitatii aerului. Pe langa efectele inspirarii aerului poluat, aerul poluat are si un effect devastator asupra mediului c. Deseurile menajere si industriale: Ca rezultat al progreselor din industria agriculturasi tehnologie se creeaza cantitati tot mai mari de noi deseuri. Intr-un mediu ecologic echilibrat deseurile putrezesc producand materiale noi utile.

Daca vrem sa traim intr-o lume sanatoasa trebuie sa minimalizam efectele reziduurilor li se permite sa domine mediul, echilibrul natural este pierdut si acest dezechilibru poate avea efecte dezastruoase, asupra animalelor, vegetatiei si chiar vremii d. Poluare fonica: Desi zgomotul in mediul urban nu reprezinta o noutate, este ciudat ca cercetarea sistematica a poluarii fonice este relativ prezenta.

Intensitatile sunetelor pot fi comparate in unitati numite decibeli (dB). Totusi, cand se fac masuratori, este important de luat in seama ca efectul asupra urechii umane nu depinde doar de intensitatea sunetului ci si de frecventa sa; unele zgomote de frecventa inalta suna mai tare decat frecventele mai joase la aceleasi nivele de dB.

Instrumentele utilizate pentru masurarea nivelelor de presiune a sunetului incorporeaza circuite electronice.

Alti factori care transforma sunetul intr-un agent de poluare sunt persistenta zgomotului (daca este constant, intermitent sau ocazional), promptitudinea lui (daca creste treptat sau apare exploziv) si perioada de zi in care apare.

In orasul Craiova s-au luat reglementari pentru reducerea poluarii ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Poluarea Orasului Craiova
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
483 cuvinte
Nr caractere:
2 964 caractere
Marime:
10.80KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
craiova, poluare
Predat:
la liceu
Sus!