Poluarea Apei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Orice alterare fizica, chimica sau bacteriologica a apei peste o limita admisibila stabilita, inclusiv depsirea nivelului natural de radioactivitate produsa direct sau indirect, cu activitati umane care o fac improprie pentru o folosire normala Apa pura H2O este combinatia chimica dintre H si O care la presiunea de 760 coloana Hg si temperaturi cuprinse intre 0 si 1000 C se prezinta ca un lichid incolor, inodor si insipid; in strat Apa pura nu exista in natura, dar proprietatile ei trebuie sa fie cunoscute deoarece in raport cu aceasta apa se stabileste calitatea apelor naturale.

Apa naturala contine impuritati dispersate sub forma de particule de natura minerala si organica, dizolvate sau in suspensie formand un sistem dispersat cu concentratie mica.

Substantele dizolvate au un grad de dispersie moleculara sau ionica formand soluti. Se gasesc dizolvate: 2) substante minerale (cloruri, sulfati, bicarbonati de Na, K, Mg); 3) substante organice.

Electroliti-substante care se dizolva. Se desfac in ioni-particule ce poarta o sarcina electica pozitiva+ (cationi) si particule cu sarcina electrica negativa- (ionioni). Caracteristicile fizice Mirosul apei naturale e mult sau mai putin intens.

-Apele subterane sunt inodore cu exceptia celor ce contin H2S daca apa vine in contact cu piritele in stratul acnifer. Apa are origine minerala si se elimi- na usor prin ventilare.

Cand H2S e de origine organica acesta se separa greu din apa si prezenta lui se datoreaza contac- tului cu ape murdare, resturi organice sau dejectii. -Apele de suprafata mai ales cele statatoare au miros datorita materiilor organice in curs de des- compunere sau a substantelor chimice din ape uzate, industriale (fenol). Fenolii din apa pentru alimentare daca nu vin in contact cu clorul intro- dus pentru desinfectare se formeaza diclofenol (foarte urat mirositor). Alaturi de fenoli sunt si crezoli care in proportie de 1/ 2. 000. 000 dau apei miros urat. In apa lacurilor uleiurile secretate de anumite alge si protozoare in procesul de metabo- lism pot da apei mirosuri puternice la concentratii mici (par aromatice), iar cand concentratia creste mirosul devine neplacut (ex: uleiul de asterionella- alga diatomee cu miros de peste). Masurarea mirosului se face de persoane specializate cu simt olfactiv foarte dezvoltat, gradul de intensitate exprimandu-se de o scara aproximativa.

Gustul-apa pura chimic e fada. (Ex: apa de ploaie). Apele natu- rale au gust placut cand concentratia e de 500mg/ dm3. Apa are gust specific.

Dulceag-contine mult Ca si SO4; Sarat- NaCl, Na2, SO4; Amar- MgSO4, NaCl2; Acidulat- CO2; Acru- bicarbonat FeCl2; Limite de percepere-Pentru NaCl 200mg/dm3 Pentru FeCl2 0, 35mg/dm3 Aprecierea gustului se face de un degustator experimentat; pentru o mai usoara apreciere se recomanda o incalzire la 25- -35oC. Tulbureala apei-cand e lipsita de transparenta si ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 626 cuvinte
Nr caractere:
9 121 caractere
Marime:
13.45 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
apa, poluare, mediu
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Poluarea Apei - Varianta 2
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
1. MEDIUL INCONJURATOR 1.1 Omul si mediul Prin mediu inconjurator se intelege ansamblul de...
Apa este un factor indispensabil vietii.De aceea, in jurul surselor de apa s-a dezvoltat o...
Introducere Am ales ca tema de proiect la Geografie o deosebit de importanta problema cu care...
5.1. Resursele de apa si calitatea lor Apa este un factor indispensabil vietii. De aceea, in...
Mi-am ales aceasta tema datorita faptului ca apa inseamna viata si sanatate.Multa vreme am...
Sus!