Extras din referat:

Capitala ~ Lima

Limbi oficiala : spaniola

Suprafata : 1.285.216 km2

Populatie : Densitate : 23 loc/km2

Sistem politic : Republica prezidentiala

Moneda : Sol (PEN)

De-a lungul timpului, performanta economica a tarii a fost legata de exporturi, care ofera valuta forte pentru finantarea importurilor si a platilor datoriei externe.Chiar daca exporturile au produs venituri substantiale, cresterea autosustinuta si distributia uniforma a veniturilor s-au dovedit evazive.

Potrivit datelor publicate de catre institutia elvetiana IMD, in anul 2008, Peru ocupa pozitia 35 intr-un clasament mondial al competitivitatii.

Incepand cu anul 2010, economia Perului are o rata considerabila de crestere, remarcabila in comparatie cu alte economii din lume si comparabila cu cea a Chinei.In 2010, economia tarii a crescut cu 9,84 la suta fata de 2007,dupa 10 ani de crestere continua, potrivit Institutului National de Statistica si de Informare al acestei tari.

In aprilie 2008, cresterea produsului intern brut a fost de 13,25%, cea mai mare incepand cu 1995. In mod similar, rata saraciei a scazut de la 49% in 2006 la 39,3%

Sol ( S / ) ( ISO 4217 : PEN) este de la 15 decembrie 2015 , unitatea monetara a mijloc legal de plata in Peru. Acesta este impartit in 100 de centi. Circulanta in monedele curente de 5, 10, 20, 50 de centi, 1, 2 si 5 talpi si facturi de 10, 20, 50, 100 si 200 talpi. Monedele de 1 cent au fost batute, dar acestea au fost retrase din circulatie in mai 2011. Initial, moneda se numeste Nuevo sol , sa - l deosebeasca de vechiul soare; Cu toate acestea, pe data de 8 din 2013 , Comitetul Economic al Congresului din Peru a aprobat schimbarea denumirii noului soare pur si simplu la soare , standardul 2015 a fost ratificat de catre intregul Congres. Aceasta moneda inlocuieste Inti . Un echivalent de soare, in momentul schimbarii, un milion sau miliard Intis talpi vechi .

Turismul in Peru constituie a treia cea mai mare industrie a natiunii, in spatele pescuitului si mineritului. Turismul este indreptat spre monumente arheologice, ecoturismului in peruvian Amazon , turismul cultural in orasele coloniale, gastronomic , turism de aventura, turism si plaja. Conform unui studiu al guvernului peruan, rata de satisfactie pentru turisti care viziteaza Peru este de 94%. Turismul este industria cea mai rapida de crestere in Peru, in crestere anual , la o rata de 25% in ultimii cinci ani. Iperu este biroul turistic national din Peru.

Lima, ?apitala Peru - un oras populat intens, galagios, cu locuitori amabili. Capitala are multe restaurante, localuri pentru distractii nocturne si muzee.

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
2.77 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Data publicare:
25.05.2017
Structură de fișiere:
  • Peru.pptx
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Profesorului:
Furculita
Te-ar putea interesa și:
De la deserturile aride de pe coasta Pacificului pana la padurile tropicale amazoniene, de la cel...
Peru este o tara situata in vestul Americii de Sud. La nord se invecineaza cu Ecuador si...
Peru este o tara situata in vestul Americii de Sud. La nord se invecineaza cu Ecuador si...
Capitolul I - Repere geografice 1.1 Pozitia geografica Peru , oficial Republica Peru, este o...
Peru este o tara situata in vestul Americii de Sud. La nord se invecineaza cu Ecuador si...
Sus!