Extras din referat:

Capitala ~ Lima

Limbi oficiala : spaniolă

Suprafață : 1.285.216 km² 

Populație  : Densitate : 23 loc/km² 

Sistem politic : Republică prezidențială

Monedă : Sol (PEN)

De-a lungul timpului, performanța economică a țării a fost legată de exporturi, care oferă valută forte pentru finanțarea importurilor și a plăților datoriei externe.Chiar dacă exporturile au produs venituri substanțiale, creșterea autosusținută și distribuția uniformă a veniturilor s-au dovedit evazive.

Potrivit datelor publicate de către instituția elvețiană IMD, în anul 2008, Peru ocupa poziția 35 într-un clasament mondial al competitivității.

Începând cu anul 2010, economia Perului are o rată considerabilă de creștere, remarcabilă în comparație cu alte economii din lume și comparabilă cu cea a Chinei.În 2010, economia țării a crescut cu 9,84 la sută față de 2007,după 10 ani de creștere continuă, potrivit Institutului Național de Statistică și de Informare al acestei țări.

În aprilie 2008, creșterea produsului intern brut a fost de 13,25%, cea mai mare începând cu 1995. În mod similar, rata sărăciei a scăzut de la 49% în 2006 la 39,3%

Sol ( S / ) ( ISO 4217 : PEN) este de la 15 decembrie 2015 , unitatea monetară a mijloc legal de plată în Peru. Acesta este împărțit în 100 de cenți. Circulantă în monedele curente de 5, 10, 20, 50 de cenți, 1, 2 și 5 tălpi și facturi de 10, 20, 50, 100 și 200 tălpi. Monedele de 1 cent au fost bătute, dar acestea au fost retrase din circulație în mai 2011. Inițial, moneda se numește Nuevo sol , să - l deosebească de vechiul soare; Cu toate acestea, pe data de 8 din 2013 , Comitetul Economic al Congresului din Peru a aprobat schimbarea denumirii noului soare pur și simplu la soare , standardul 2015 a fost ratificat de către întregul Congres. Această monedă înlocuiește Inti . Un echivalent de soare, în momentul schimbării, un milion sau miliard Intis tălpi vechi .

Turismul în Peru constituie a treia cea mai mare industrie a națiunii, în spatele pescuitului și mineritului.  Turismul este îndreptat spre monumente arheologice, ecoturismului în peruvian Amazon , turismul cultural în orașele coloniale, gastronomic , turism de aventură, turism și plajă. Conform unui studiu al guvernului peruan, rata de satisfacție pentru turiști care viziteaza Peru este de  94%. Turismul este industria cea mai rapidă de creștere în Peru, în creștere anual , la o rată de 25% în ultimii cinci ani.  Iperu este biroul turistic național din Peru.

Lima, сapitala Peru - un oraş populat intens, gălăgios, cu locuitori amabili. Capitala are multe restaurante, localuri pentru distracţii nocturne şi muzee. 

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Peru.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
2.77MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Profesorului:
Furculita
Sus!