O scurtă istorie a automobilului. primele concepte Henry Ford și producția în masă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Robert Street din Anglia a patentat 1974 un design prin care schita cam cum ar trebui sa functioneze un astfel de motor, insa inventatorul francez (belgian din nastere) Jean Joseph Etienne Lenoir a fost primul care a construit primul motor comercial cu combustie interna in 1859. Motorul lui Lenoir avea carburator care mesteca lichid hidrocarbonic si producea vapori. In 1876, germanul Nickolaus August Otto a imbunatatit motorul lui Lenoir, si motorul Otto a devenit modelul motoarelor de azi. Germanii Gottlieb Daimler si Karl Benz au atasat motoare cu combustie la triciclete si automobile, construind astfel primele autoturisme moderne 1885-1886. a ajutat popularizarea ideii precum care fiecare american poate avea cate o masina. Ford a avut initial succes facand masini in cantitati mari pentru a reduce costul, si facandu-le simple astfel incat oricine ar fi putut sa le conduca. Ford a standardizat unele parti si a reorganizat fabricile pentru a maximaliza eficienta.

Ford a facut robustul, negrul Model T folosind productia in masa, cel mai economic mod de a maximaliza numarul de copii din acea masina. El a inteles ca productia in masa eficienta vor scadea pretul unui automobil, facand astfel masina accesibila oricui, generand o piata mare. Din 1910 pana in 1924, masinile Ford scadeau in cost si cresteau in calitate. Modelul F in 1904 cantarea 630kg (1400lb) si avea un motor de 2 cilindri si se vindea cu 1200$. In 1924 Modelul T a fost mai greu 680kg (1500lb), avea un motor mai puternic de 4 cilindri si includea un porbagaj exterior si un parbriz si coasta doar 290$. Ford nu a facut multe modificari la Modelul T aproape doua decenii, si mai mult de jumatate din masinile vandute in acea perioada erau Ford (in SUA). In timp ce Ford isi perfectiona Modelul T, William C Durant a pus bazele General Motors Corporation (GM) in 1908. Firma pornita de Louis Chevrolet a aparut in 1918. Inventia motorului cu pornire electrica in 1912 de Charles F Kettering a produs o modificare a cotei de nivel standard din industrie. Intre alti americani au fost pionierii John si Horracce Dodge, 2 masinisti care au pus bazele companiei Dodge si lucratorul de la trenuri Walter P Chrysler a format compania cu acelas nume. Ford, Dodge si Chrysler vor fi cunoscute ca cei Trei Mari care vor domina piata din America.

Peste ocean in Europa lucrurile incepeau sa se miste incet dar bine, la fel intamplandu-se si in Japonia. In 1914 compania cunoscuta mai tarziu ca Nissan Motor Co. Ltd a produs prima masina din Aisa. In 1926 Fiat, o companie italiana, si-a deschis portile, iar Daimler si Benz s-au unit formand Mercedes-Benz. Cu doi ani mai tarziu, adica in 1928, a inceput activitatea si la fabrica din germania BMW (sau Bayerische Motoren Werke AG). D. Ce s-a intamplat pana dupa razboiul Mondial II: Pe scurt ce s-a intamplat pana in 1965 (ca altfel mai avem inca trei pagini). S-a creat un sindicat al lucratorilor in 1936 si au hotarat oprirea lucrului la GM. Acea ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • O Scurta Istorie A Automobilului. Primele Concepte Henry Ford Si Productia In Masa
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 295 cuvinte
Nr caractere:
6 245 caractere
Marime:
214.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!