Nopti De Vis La Praga

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Lumina calda si aurie a felinarelor se reflecta tainic in pavajul secular. Pasii va conduc incet, pe stradutele inguste si intortochate. care va invaluie cu atmosfera lor medievala. Dintr-un local, razbate o muzica imbietoare Orasul de aur este redescoperit de turisti cu aceeasi placere oricand, in orice anotimp. E un oras romantic si plin de viata. Podul Karl este, in timpul zilei, locul preferat de amatorii de suveniruri sau portrete facute de pictori stradali. Vlata, raul ce strabate aceasta capitala europeana, ofera o priveliste incantatoare, indiferent de ora la care va plimbati pe malurile lui. Istoria va insoteste la tot pasul mai ales seara, in partea veche a orasului, luminata ca ziua, sau in binecunoscutul castel al cetatii medievale. Castelul, unul dintre cele mai vechi din Europa, a fost construit in jurul anului 880 de catre printul Borivoj si a ramasprietenulde nadejde al praghezilor, de-a lungul secolelor.

Dimineata la Praga sunt minunate ! Telefericul, in drumul sau catre Petrin, va dezvaluie frumusetile orasului. Dar turul orasului nu se termina aici. Orasul veghi, unde veti fi insotiti la tot pasul de fatadele ornamentale pn stil baroc, un adevarat muzeu in aer liber, va impartaseste ceva din elaganta acelor vremuri. Ceasul astronomic din Turnul Primariei, ca din Piata Wenzel, inima capitalei Cehiei, comploteaza aceasta imagine feerica.

Portelan pictat, cristalde Boemia sau marionete puteti achizitiona din pietele sau din magazinele orasului de aur. Un sfat pt. Fanii cuparatorilor : nu ocoliti pietele de vechituri, un de puteti gasi o multime inimaginabila de mici comori. Galustele paradis - chiar si numele va imbie sa le gustati macar ! Oferta localurilor pare insa, fara sfarsit. Incarcati sa gustati o friptura de rata cu varza murata la Na Kampe sau cu sunca de Praga cu hrean in restaurantul U cerneho vola - vati fi fermecati de gustul si aromele bucatariei pragheza.

De la discoteci, pana la baruri Cele mai cunoscute cluburi sunt Roxy, Radost FX si Rock Cafe. Karlovy Lazne este o discoteca polivalenta : are patru etaje, fiecare dintre ele oferindu-va alt gen de muzica. Cel mai cunoscut local este U Fleku, insa studentii prefera Cafe Velryba, care se afla la Teatrul National. Vreti sa fiti in plina lume a artelor ? Atunci trebuie sa calcati pragul Lanternei magica -veti avea parte de un colaj impresionant de filme, lumini, teatru si dans.

Vacante de vis Podurile de peste Vltava ofera o imagine incantatoare Piata Wenzel este astazi unul dintre locurile preferate pt. Cumparaturi si plimbare.

Centrul vechi este o incantare arhitectonica : Biserica St. Niklas si monumentul Jan- Hus. Cehia Paradisul hibernal al Cehiei se afla in muntii care marcheaza granite tari cu Polonia. Cea mai cunoscuta zona turistica este Spindleruv Mlyn, dar nici Horni Domki nu inseala astepterile turistilor. Ce nu vei uita: urcarea cu telescaunul pe Pec Pod Snezkou, capela de pe ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
747 cuvinte
Nr caractere:
4 207 caractere
Marime:
12.31 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
praga, turism
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Nopti De Vis La Praga
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Omul rationeaza astazi in vis precum rationa omenirea in stare de veghe acum mai multe mii de...
Fiecare capitol al acestei lucrari dezvaluie secretul referitor la ceea ce este esential pentru o...
Prezentul eseu critic incearca sa demonstreze influenta pe care lectura lucrarii filosofului...
Ideea de a realiza o lucrare despre nunta traditionala din trecutul satului lapusean, cred ca...
Tema pe care am ales-o este Nunta la romani intre traditional si modern. Mi-am ales aceasta tema...
Sus!