Mamaia Perla Litoralului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Numele se pare ca i-a fost predestinat, Mamaia fiind cea mai veche statiune a litoralului romanesc; a fost amenajata in 1906, pe promontoriul situat intre Lacul Siutghiol (unul dintre cele mai mari lacuri cu apa dulce din Romania) si Marea Neagra, la 5 km nord de orasul Constanta. Dupa 1919 a cunoscut o dezvoltare rapida datorita aparitiei Cazinoului, vilelor si resedintei de vara a regelui Ferdinand. Astfel, la inceputul anilor 60, Mamaia a intrat in elita celor mai atractive statiuni din sud-estul Europei.

Mamaia este propice in special turismului familial. Plaja sa (cu o lungime de peste 8 km si o latime de 100-200 m) este remarcabila prin nisipul sau fin si auriu. Perioada favorabila helioterapiei este mai lunga de 12 ore pe zi.

In prezent, statiunea dispune de 61 de hoteluri (de 1-4 stele), 14 vile si 3 campinguri. Originaliatea Satului de Vacanta este data de reunirea traditiilor romanesti, din cele 40 de judete ale tarii. Cele 31 de restaurante ale statiunii au o oferta bogata de preparate culinare traditionale, din diverse zone ale Romaniei.

Unul dintre restaurantele faimoase din Mamaia este Hanul Piratilor, construit in forma de vapor si amplasat pe insula Ovidiu. Turistii isi pot petrece seara intr-un mod placut si relaxant vizionand spectacolele Barului Melody, Orient, Vatra, Cherhana (cu specialitati de peste) sau in discotecile Club Castel, Planet sau Enigma.

Pe langa baruri si discoteci, statiunea pune la dispozitia turistilor parcuri de agrement (Luna Parc), facilitati pentru sporturile nautice si un Teatru de Vara. Aici, in fiecare vara, are loc festivalul national de muzica usoara.

In perioada martie - octombrie, postul Radio Vacanta, difuzat pe intregul litoral, emite emisiuni atractive, in limbi de circulatie internationala. Pe Lacul Siutghiol aflat in imprejurimi, se poate practica skiul nautic, yachtingul si wind surfingul.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
299 cuvinte
Nr caractere:
1 717 caractere
Marime:
4.17 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Mamaia Perla Litoralului
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Resursele turistice naturale ale Romaniei, care o situeaza, prin bogatie si varietate, printre...
Litoralul romanesc al Marii Negre. Potential turistic -valorificare. Potentialul balnear si de...
Varietatea si bogatia atractiilor turistice, naturale dar si culturale si istorice aduce Romania...
Argument Marea Neagra este cea mai importanta zona turistica, considerand numarul mare de...
Activitatea turistica se numara printre cele cateva fenomene ce s-au impus in epoca contemporana,...
Sus!