Limbaj și religie, limba și religia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cea mai mare familie lingvistica este cea indo-europeana si limbile acesteia sunt vorbite de circa doua cincimi din populatia globului.

Ea include toate limbile europene cu exceptia finlandezei, maghiarei, limbii turce, basce si limbilor vorbite in Afganistan, Pakistan, Bangladesh si India. Limbile europene sunt vorbite si in locurilr odinioara colonizate de europeni din Austarlia, Noua Zeelanda, Africa, America.

A doua familie lingvistica, ca marime, este cea sino-tibetana si include birmaneza, chineza, thailandeza si tibetana, fiind vorbita de circa o cincime din populatia lumii.

Alte familii lingvistice mai includ limbile dravidiene vorbite in sud-estul Indiei si nordul Sri Lankai si limbile afro-asiatice. Austarliana si familia lingvistica indo-pacifica cuprind 1400 de limbi vorbite de populatia din Mdagascar, Indonezia, Vietnam, insulele oceanului Indian si Pacific.

In lume exista sapte religii principale: budism, crestinism, confucianism, hinduism, islamism, iudaism, si sintoism. Unele dintre acestea sunt divizate in grupuri numite culte. Aderantii la iudaism, crestinism sau islamism se inchina unei singure divinitati religii monoteiste. Majoritatea celorlalte religii au mai multe divinitati politeiste. Unii cred intr-o divinitate atotputernica suprema, dar si intr-o multitudine de divinitati mai mici. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Limbaj Si Religie Limba Si Religia
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
221 cuvinte
Nr caractere:
1 427 caractere
Marime:
3.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!