Previzualizare referat:

Extras din referat:

20. 770 km patrati cu granitele din 1949. Suprafata totala a regiunii autonome palestiniene 6231 km patrati din care regiunea Gaza 352 km patrati si enclava Jericho 60 km patrati. Restul malului de vest acopera 5819 km patrati. Statul Israel este cuprinsa intre M. Moarta si raul Iordan, in est, si tarmul M. Medirerane, in vest. Spre nord se invecineaza ci Siria si Liban, spre est cu Iordania, iar in sud-vest cu Egiptul. In sud prin golful Akaba are iesire la M. Rosie. Si este asezata geografic la 27 grade, 45 minute 33 grade 20 minute in nord si 32 grade 0, 6 minute-35 grade si 50 minute in est.

In est, un adanc sant tectonic, unde sa afla M. Moarta (La 396 metri sub nivelul marii) si valea raului Iordan; Aceasta depresiune este inchisa spre nord de cateva inaltimi muntoase (cum ar fi inaltimea Golan cu varful Hermon, 2224 metri, spre Siria); Santul tectonic se continua pana la M. Rosie, unde se afla Golful Akaba si portul Elath; In centru un sistem de munti josi (de pana la 1000 metri), orientat N-S (muntii Iudeii); partea de sud munti se transforma intr-un intins platou, cu un climat de desert (Negev) Datorita climatului arid exista rauri putine; mai important este raul Iordan, care se varsa in Marea Moarta. Marea Moarta este in realitate un lac, dar printr-o traditie indelungata este utilizata denumirea de mare; are o puternica concentratie de saruri, fiind considerata din lume. 3. Populatia si asezarile omenesti Populatia Israelului este de 6 milioane de locuitori cea ce reprezinta aproximativ 1/5 din populatia mondiala de origine evreiasca. Dupa infiintarea statului in 1948, populatia a crescut continuu datorita venirii unui numar important de evrei din Diaspora si stabilirii lor pe teritoriul istoric al poporului evreu. Suportul natural este ridicat (peste 2%) pentru ase asigura o crestere a numarului de locuitori comparabila cu a statelor apropiate. Teritoriul statului Israel si regiunile limitrofe au reprezentat de-a lungul istoriei un important nucleu de civilizatie, cultura si istorie. Aici a aparut unul dintre cele mai vechi orase din lume, Ierichon. Deoarece poporul evreu are o legatura foate stransa cu intamplari si personaje din Biblie, exista in Israel numeroase locuri care amintesc de aceasta. Pe teritoriul Israelului si in teritoriile autonome Gaza si Cisiordania traieste poporul palestiniancare are o guvrenare proprie si o autonomie administrativa. Datorita conflictelor care au avut loc intre evrei si arabi dupa formarea statului Israel, granitele au suferit modificari; In prezent, zona inaltimilor Golan este administrata de Israel. Peninsula Sinai, ocupata de Israel in urma unui razboi in Egipt, a fost retrocedata acestuia.

Populatia Israelului este de 5. 470. 000 locuitori. Malul de Vest al Iordanului are o populatie de 935. 000 locuitori (inclusiv Jericho) si regiunea Gaza 660. 000 de locuitori. In plus, exista aproximativ 120. 000 de colonisti evrei pe Malul de Vest si 4. 000 in regiunea Gaza.

4. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
688 cuvinte
Nr caractere:
4 021 caractere
Marime:
13.63 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
tara, demografie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Israel - Varianta 9
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Israel, tara localizata geografic in Asia de Sud-Vest, are iesire la Marea Mediterana, avand...
Israelul este un stat cu o vechime de 35 de secole, ocupat insa pana in 1948 de alte popoare....
Turismul este centrat pe vizitarea monumentelor istorice, a teritoriilor biblice si indeosebi a...
Capitala: Ierusalim (in 1950 parlamentul israelian a proclamat Ierusalimul capitala. Dar...
mai ambitioase proiecte de modificare a mediului prin construirea unui canal de aductiune a apei...
Sus!