Previzualizare referat:

Extras din referat:

mai ambitioase proiecte de modificare a mediului prin construirea unui canal de aductiune a apei din singura sursa certa de aici, locul Keneret, catre regiunile din sud, cu mare deficit de apa. Canalul Na- tional este cel mai mare proiect de dezvoltare desfasurat in acest stat. Israelul este situat in nordul Pen. Arabia, intre Liban, o tara bo- gata in precipitaii (N) si Egipt, o tara foarte saraca in precipitatii (s-v). Relieful este variat, in trepte dispuse de la vest la est, este pu- tin inalt cu Muntii Galileii in nord (1208 m) si Desertul Negev in sud (1000 m) iar in vest se intinde o campie litorala.

In Israel este un climat de tranzitie de la regiunea subtropical- umeda la cea subtropical-arida, de desert.

Reteaua hidrografica este slab dezvoltata, semipermanenta si temporara deoarece conditiile climatice sunt nefavorabile pentru formarea unor resurse suficiente apelor de suprafata. Perioada plo- ioasa tine doar 3-4 luni pe an iar 60% din precipitatii se evapora si doar 10% din apele de precipitatii ajung in acvifere si doar 5-10% se scurge temporar pe vai. Potentialul resurselor de apa din Israel este doua mii de milioane m cubi pe an, pe cand cerintele actuale depasesc doua mii o suta cincizeci de milioane m cubi pe an. Re- sursele de apa ale Israelului sunt insuficiente. Un singur curs de apa mai important, Iordanul si doua lacuri, Tiberiada (sau Marea Galileii) si Marea Moarta.

In regimul natural predomina vegetatia xerofita, adaptata la uscaciune. Fauna este saraca in mamifere si bogata in reptile si pasari iar vegetatia forestiera est restransa.

Israelul inregistreaza o densitate a populatiei ridicata (peste 250 loc/km2). Numarul locuitorilor este 5, 5 milioane. Are un grad foarte ridicat de urbanizare (~90% din populatie). Principalele ora- se sunt: Irusalim, Tel Aviv, Haifa. Israelul este una dintre tarile-model care, au reusit sa realize- ze o economie moderna, diversificata si dezvoltata. Industria este moderna si diversificata. Industrii: electronica, aeronautica, alimenta- ra, petrochimicainformatica etc. agricultura este puternic mecaniza- ta si bazata pe irigatii. Se cultiva: citrice, cereale, bumbac, flori, legu- me. Se cresc in special bovinele. Transporturile sunt dezvoltate si diversificate. Transporturi: feroviare, rutiere, maritime, aeriene. BARBATESCU ANA MARIA ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Israel - Varianta 3
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
455 cuvinte
Nr caractere:
2 545 caractere
Marime:
9.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!