Insula Șerpilor

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

- 1 Localizare
- 2 Geografia
- 3 Legenda lui Achile
- 4 Istoria insulei
- 4.1 Situatia insulei in epoca moderna
- 4.2 Anexarea Insulei Serpilor de catre URSS in anul 1948
- 5 Importanta strategica a Insulei Serpilor
- 6 Disputele dintre Romania si Ucraina
- 7 Imagini recente din Insula Serpilor
- 8 Note
- 9 Legaturi externe

Extras din referat:

Insula Serpilor (in limba ucraineana ?????? ???????, in greaca antica Leuke, in greaca moderna Ofidonisi, in turca Yilan Adasi) este insula principala a unui total de cinci insule in litigiu intre Romania si Ucraina, litigiu care se judeca la Curtea Internationala de Justitie de la Haga. Trei dintre ele sunt ostroave de pe bratul Chilia: Dalerul mare, Dalerul mic si Coasta-dracului, in apropiere de Tatanir (odinioara Tatomiresti). A patra se situeaza la gura Stari-Stambul: ostrovul Limba. Insula Serpilor este singura care se gaseste in Marea Neagra, la 45 de km de tarmurile Romaniei si Ucrainei. Toate cele cinci insule au fost ocupate de URSS la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, cedate fortat de Romania in 1948, si sunt astazi parte a Raionului Chilia (?????) al regiunii Odessa din Ucraina.

- Localizare

- Insula Serpilor este o formatiune de roci localizata la circa 45 km la est de Delta Dunarii (44.814 m de orasul Sulina), pe coordonatele 45?15'15" latitudine nordica si 30?12'12" longitudine estica.

- Insula este apropiata de partea ucraineana a Deltei Dunarii. Cel mai apropiat punct de pe tarm este Insula Kubanskyi (Cobana) din Delta Chiliei, parte ucraineana a Deltei Dunarii, localizata intre Canalul Bastroe si Canalul Vostocinoi. Cea mai apropiata localitate romaneasca este orasul Sulina, aflat la 45 km. Cel mai apropiat oras ucrainean este orasul Valcov, aflat la 50 km de insula.

- Insula are forma unui X, de 662 metri pe 440 metri, acoperind o suprafata de 0.17 km?. Cel mai inalt punct de pe insula este situat la 41 m deasupra nivelului

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Insula Serpilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
5 061 cuvinte
Nr caractere:
25 634 caractere
Marime:
523.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
relief, clima, asezare
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!