Previzualizare referat:

Extras din referat:

Franta este cea mai mare tara din Europa Occidentala, cu doua fatade maritime (Oceanul Atlantic si Marea Mediterana). Are un relief variat: Muntii Alpi (altitudine maxima - Mont Blanc, 4 810 m), cu vai adanci si relief glaciar tipic (ghetari, lacuri, creste ascutite, vai), in SV se afla Muntii Pirinei la granita cu Spania (altitudine maxima 3 404 m) si Muntii Jura si Vosgi mai scunzi si mai vechi (altitudine sub 1 750 m) in E, bine impaduriti, caror li se adauga regiuni colinare si podisuri (Ardenii in N, Masivul Armorican in NV, Masivul Central dominat de inaltimi vulcanice, precum si de bazine si culoare depresionare: bazinul Parisului, al Acvitaniei, culoarul Rhonului, campia Alsaciei si campiile litorale: Languedoc, Roussillon, Gascogne). Parisul este unul dintre putinele orase din lume unde nu trebuie sa mergi intr-un loc anume pentru a-ti face cumparaturile, deoarece oportunitati intilnesti la orice pas. Vitrinele magazinelor sint pline de energie, creativitate si expresivitate, asa cum putine gasesti in alte orase ale lumii.

Un orasel incantator tipic zonei provensale, este un oras universitar care in vechime era un oras al aristocratiei, straziile sale fiind umblate de multi conti si regi. Cel mai vestit fiu al orasului este Paul Cezanne, care a imortalizat pisajele zonei. Incepand cu cartierul Saint Pierre pana in cartierul Sainte Croix, strazile ascude comori arhitecturale ale secolelor XVIII si XIX.

Cannes - orasul starurilor, faimos datorita Festivalului International de Film, constituie o destinatie exceptionala propunandu-va: promenada Croisette, Le Suquet - vechiul oras, insulele Lerin. Pentru multi, Cannes este alcatuit doar dintr-o strada, La Croisette, strada ce merge de-a lungul coastei si este despartita de insule, palmieri si flori. Canne a devenit popular fata de Marii Duci Rusi (se zice ca a fost consumat mai mult caviar aici decat in toata Moscova). Chamonix cea mai cunoscuta statiune din Franta, situata la poalele varfului Mont Blanc, un oras cosmopolitan care a devenit statiune de schi. Supranumita capitala alpinismului, statiunea are multe magazine si numeroase baruri si restaurante. In apropiere se afla statiunea Argentiere care asigura accesul facil la partiile de schi din masivul Grands Montets si la ghetarii pe care se poate schia. Regiunea Chamonix-Argentiere precum si zonele Les Bossons si Les Houches detin o multitudine de partii pentru schiori incepatori si intermediari. Pentru persoanele care nu schiaza exista posibilitati variate de petrecere a timpului liber: patinoar, tenis in sala, squash, piscine acoperite, bowling Courchevel Daca ar exista un premiu pentru cea mai la moda statiune din Franta, Courchevel l-ar castiga cu siguranta. Familii regale, celebritati din lumea filmului si a muzicii - toate pot fi vazute la un moment dat in statiune. Mai presus de orice, Courchevel permite accesul la una din cele mai cunoscute zone de schi din lume: Les Trois Vallees. Dupa ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
722 cuvinte
Nr caractere:
4 139 caractere
Marime:
1.09 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
franta, geografie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Franta - Varianta 8
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Franta este cea mai intinsa tara din Europa, dupa Rusia si Ucraina. Aceasta are granite naturale...
Franta este Republica Prezidentiala, potrivit Constitutiei din 6.10.1958. Activitatea legislativa...
Situata in Europa Occidentala, Franta are o suprafata de 547. 026 km, respectiv 551. 602 km...
Republica Franceza. Stat in V Europei. Suprafata este de 551 500 km2. Populatia este de 57 206...
Inconjurata de-a lungul coastelor (pe o lungime de 3200 km) de mare, dar si de munti, Franta...
Sus!