Exxon Valdez

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Exxon Valdez a fost un petrolier care la 24 martie 1989 a naufragiat in Alaska ducand la varsarea unui volum mare de petrol in apa afectand in mod grav mediul inconjurator.

In urma acestui accident Compania de vapoare Exxon si-a schimbat denumirea in Sea River iar petolierul Exxon Valdez in Sea River Mediteranean transportand acum petrol prin Oceanul Atlantic. Petrolierul nu mai are voie sa treaca prin Prince William Sound locul unde a naufragiat. Comisia Nationala pentru Securitate Transporturilor a investigat accidentul si a ajuns la concluzia ca naufragiul a avut loc din urmatoarele cauze: Neputinta celui de-al treilea ofiter de a manevra corespunzator vasul datorita greutatii excesive a acestuia.

Neputinta Companiei Exxon de al verifica si supraveghea pe capitan si de a asigura un echipaj suficient si odihnit.

Intrebarea pe care si-o pun multi este daca capitanul era beat.

Inainte de accident el a fost vazut la un bar local, afirmand chiar si el ca a baut. A fost facut si un test de alcoolemie dupa cateva ore de la accident iar testul a iesit pozitiv, dar capitanul a sustinut ca nu i-a fost afectata judecata. A fot acuzat de neglijenta si infractiune pentru ca a provocat varsarea de petrol in mare.

In ocean s-a revarsat cam 256. 000 barili sau echivalentul a 125 bazine olimpice de inot. Petrolierul transporta cam 1. 264. 155 barili de petrol.

In comparatie cu alte revarsari ExxonValdez a produs unul din cele mai grave accidente din S. U. A., situandu-se in lume pe locul 50 in materie de petrol revarsat pentru ca in materie de distrugeri provocate mediului inconjurator este pe primul loc. Timpul scurgerii, izolatul si spectaculosul loc de natura, distanta pe care s-a raspandit, abundenta animalelor salbatice au dus la un dezastru. In urma scurgerii 1300 mile au fost foarte contaminate cu un strat gros de petrol, si moderat (impact foarte evident), 1100 mile au fost usor si foarte usor contaminate. Prin comparatie exista cam 9000 de mile de tarm in regiunea scurgerii.

Acoperamantul scurgerii atinge cam 470 mile de la reciful Bligh pana la un mic sat Chignig din Peninsula Alaska dupa cum se vede si de pe harta urmatoare: S-au folosit mai multe tehnici de curatire: Apa calda: a fost foarte populara pana s-a descoperit ca acesta ucide microorganismele care erau arse.

Curatire mecanica: a fost efectuata pe unele plaje cu ajutorul utilajelor grele.

Multe plaje au folosit microorganisme care se hranesc cu hidrocarburi. Tehnica cunoscuta ca bioremediere a dat rezultate acolo unde stratul de petrol era subtire. S-au folosit si solventi si agenti chimicali.

Nici astazi nu se stie cate animale au murit dar se aproximeaza in jurul a 35000 pasari, 1000 pescarusi. Se considera ca multe ramasite au disparut in stratul de petrol.

Se estimeaza in jurul a 250000 pasari de mare, 300 foci, 250 vulturi, 22 orci, 1 miliard de icre somon, hering. Astazi continua sa fie afectate animalele. Sunt mai multe moduri in care animalele pot muri: ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 114 cuvinte
Nr caractere:
5 531 caractere
Marime:
110.61 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
exxon valdez, petrolier
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Exxon Valdez - Varianta 2
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Imaginea, este un termen care de ceva timp apare pe buzele tuturor. Cu siguranta ca pentru multi...
Gestionarea Crizei de imagine Stadiul de cunoastere: Criza a fost definita, de Barry McLonglin...
1. COMUNICAREA - O ABORDARE TEORETICA Exista cel putin doua motive intemeiate pentru care...
1.Gasiti exemple care sa ilustreze fiecare strategie de comunicare in situatii de criza. Printre...
Subject: Sources of Water Pollution a)What are the sources of water pollution? b)What are the...
Sus!