Europa - regiuni și țări

Previzualizare referat:

Extras din referat:

- Slovacia (Bartislava) - Ungaria (Budapesta) - Romania (Bucuresti) - RepublicaMoldova (Chisinau) Relieful: este variat.

In partea sudica este ocupata de relieful muntos tanar, alpin, Alpi si Carpati ce scad de la sud la nord. In partea centrala intalnim masive si lanturi muntoase vechi de varsta ercinica. Intalnim in nord campii glaciare. Intre muntii Alpi si Carpati se gaseste o zona joasa Campia Panonica. In partea sud-estica intalnim: Podisul Moldovei dezvoltat de structuri foarte vechi apartinand platformei est europene, Campia Aluvionala a Dunarii.

Clima: este un climat de tranzite temperat oceanic specific Europei la cel temperat continental escesiv, specific partii de est a Europei.

Hidrografia: este bine reprezentata, arterele hideografice fiind foarte bine dezvoltate: Marea Nordului (Rhinul, Erva), Marea Baltica (Oderul si Vistula), sau Marea Mediteraniana (Ronul) Vegetatia: este transformata in urma activitatii omenesti, acestei zone fiind caracteristice zonele de padure, iar in zonele inalte conifere si pasune.

Contine state dezvoltate din punct de vedere economic: Romania, Ungaria, Polonia, cu numeroase si importante resurse naturale.

Germania Se dispune in partea nord-vestica a Europei centrale, fiind limitata in nord de Marea Nordului si Marea Baltica, iar in partea sudica Muntii Alpi. Are o suprafara de 3. 500km, facand parte din categoria statelor mijlocii.

Vecini: -nord: Danemarca -vest: Olanda, Belgia, Franta -sud: Elvetia, Austria, Lichenstien -est: Cehia, Polonia. Relief: este variat si dispus in trepte a carosr altitudine scade de la sud la nord. In partea sudica intalnim: Alpii Bavariei, Muntii Pirinei, altitudinea maxima este de 3. 000 m.

In partea Centrala intalnim lanturi massive si hercinice: Muntii Padurea Neagra, Muntii Boieniei, Muntii Metaliferi, sud-est. Clima: temperate, nuante-oceanic-nord -continentala-sud Temperatura medie-anuala scazand, 11-12 C in partea nordica. Precipitatiile fiind mai abundente in nord, ele pot ajunge la 1. 000 l m.

Hidrografia: Marea Nordului si Marea Baltica reprezentand o retea hideografica foarte bine dezvoltata. Principalele artere hideografice acestuia sunt: vest-Rinul, Elva, est-Oder. De pe teritoriul Germaniei izvoraste Dunarea, Inu si Isaru. Principalele fluvii se remarca prin canalul Rin-Main-Dunare dat in folosinta in anul 1992 prin intermediul cariua se face legatura dintre Marea Nordului si Marea Neagra.

Vegetatia: este reprezentata prin paduri de foioase si conifere, inlocuite de culture agricole sau asezari omenesti.

Animalele, mamifere: lupi, vulpi, ursi si pasari. Solurile caracteristice, apartinand claselor.

Socio-Economic: -8. 000. 000 locuitori, fiind cel mai populat stat din Europa centrala. Densitatea este foarte ridicata, peste 200 de locuitori pe m, de circa 3 ori mai mare decat densitatea Europei.

Populatia este neuniforma, zonele cele mai populate fiind cele centrale. Sporul natural este in jurul valorii de zero ceea ce determina o stagnare a populatiei, usurarea ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Europa - Regiuni si tari.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 169 cuvinte
Nr caractere:
13 687 caractere
Marime:
16.89KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
europa, tari
Predat:
la liceu
Sus!