Epoca modernă a turismului rural, turismul rural în țările europene cu tradiție

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dupa anii 60, omenirea a inceput sa fie tot mai preocupata de tinta (destinatia) vacantelor sale, turismul devenind una din cele mai importante activitati economice din lume. Simultan cu manifestarea primelor tendinte de petrecere - tot mai fracventa - a vacantelor in mijlocul naturii, din ce in ce mai multi turisti si-au dorit petrecerea clipelor de relaxare in mediul (spatiul) rural.

Ce-si propuneau acesti calatori, drumeti, excursionisti, intr-un cuvant turisti? Un rasppuns sintetic presupune o concentrare a obiectivelor si urmatoarea enumerare: Sa-si satisfaca curiozitatea si dorinta de petrecere a vacantelor in cu totul alte conditii de viata si civilizatie decat cele obisnuite; Sa fragmenteze vacanta in 3-4 minivacante (4-5 zile: mare, munte, statiune localitate balneara, sat turistic traditional); valorificarea bogatului potential rural; economisirea de investitii pentru crearea de capacitati de cazare, alimentatie publica si agrement; reducerea la minima a personalului de servire; decongestionare zonelor turistice supraaglomerate; imbunatatrea nivelului de trai in zonele utilizate ca baza materiala a turismului; surse suplimentare de venituri pentru populatia rurala; inviorarea traditiilor populare, dorinta de perpetuare a unor mestesuguri traditionale.

Cercetarile inteprinse la inceputul deceniului opt al secolului nostru au scos in evidenta ca cererea turistica si alegerea destinatiilor turistice au fost puternic influentate de formele de agrement si animatie oferite de fiecare zana in parte, de pozitie si accesibilitate, cadrul natural precum si cel socio-economic, etnografia si folclorul local (Glavan, V. Marchidan, G. Experienta nationala si internationala in valorifiacrea patrimoniului rural). TURISMUL RURAL IN TARILE EUROPENE CU TRADITIE Turismul rural se sprijina in majoritatea tipurilor de primire (receptie) existente pe dotarile ce se regasesc, in mare parte, in proprietate privata a locuitorilor din spatiul rural, practicanti (in calitate de prestatori) ai activitatilor turistice.

Reteaua turismului rural reprezinta cea mai buna organizere in cadrul statelor Comunitatii Europene. Aceasta datorita: conditiilor de organizare create; a organismelor neguvernamentale nationale si internationale existente; sprijinul primit din partea statelor (credite pe temen lung, cu dobanda de 3-4 %- Franta, Germania, Austria - scutire de impozit pe activitatea turistica desfasurata, sprijin logistic, formare de cadre si indrumare, s. a. ), a C. E. E. prin intermediul programelor PHARE; experientei castigate si dorintei de perfectoinare manifestate permanent.

Germania. Vacantele la fermele taranesti au condus, printre altele, la o concluzie apreciata si bine cunoscuta - a gazdelor (receptorilor-prestatorilor de servicii turistice): un oaspete pentru un sejur aduce mai mult profit decat orice alta activitate in cursul unui an intreg. Drept urmare, in 1980 a fost inaugurat un ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Epoca Moderna A Turismului Rural Turismul Rural In Tarile Europene Cu Traditie
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 900 cuvinte
Nr caractere:
9 833 caractere
Marime:
11.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!