E-Terra 3 - Gestiune persoane și gestiune încasări

Extras din referat:

E-Terra reprezintă sistemul informatic integrat de cadastru și publicitate imobiliară prin care ANCPI realizează gestionarea registrului de cadastru și carte funciară al României.

Noua versiune de E-Terra și anume e-Terra 3 a fost actualizată în data de 18.08.2016 iar principalele noutăți cu privire la realizarea documentațiilor tehnice (cadastrale și cele de specialitate, topografice) sunt:

Persoana autorizată are acces direct la planul cadastral și informația din cărțile funciare ,ambele colecții de date fiind actualizate și disponibile în timp real

Generarea documentațiilor cadastrale,ce presupune actualizarea planului cadastral sau a datelor despre unitățile individuale se realizează direct în sistemul informatic e-Terra de către persoana autorizată prin încărcarea noilor limite ale imobilului, respectiv introducerea sau modificarea caracteristicilor acestuia.

Ordinul 107/2010 prevede autorizarea sau recunoașterea autorizării persoanelor fizice și juridice române ale unui al stat membru UE sau unui stat care aparține Spațiului Economic European în vederea realizării și verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, al geodeziei și al cartografiei pe teritoriul României.

Art. 1

Persoană fizică - cetățean al unui stat membru al UE sau al unui stat care aparține Spațiului Economic European, luat individual, în calitate de subiect de drept civil fiind titularul unor drepturi și obligații ce alcătuiesc conținutul raportului dreptului juridic civil.

Persoană juridică - entitate care are sediul social în unul dintre statele membre ale UE sau ale Spațiului Economic European, reprezentată de una sau mai multe persoane fizice, constituită cu respectarea cerințelor legate de fond și de formă, de sine stătătoare, ce are un patrimoniu distinct, în scopul desfășurării unei activități specifice cu toate drepturile și obligațiile ce decurg din acestea.

Art. 39

Persoanele fizice și juridice autorizate răspund civil, disciplinar, penal, după caz, pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a obligațiilor ce le revin, conform prezentului regulament și legilor în vigoare.

Răspunderea disciplinară a persoanei fizice sau juridice autorizate nu exclude celelalte forme de răspundere juridică.

Art. 53

Persoanele fizice și juridice autorizate sunt obligate să anunțe ANCPI/OCPI degradarea, distrugerea sau pierderea certificatului de autorizare ori a ștampilei în termen de 7 zile de la constatare.

ANCPI/OCPI eliberează un duplicat al certificatului de autorizare respectiv, cu un număr nou de serie, la solicitarea scrisă, prezentată de persoana în cauză. Solicitarea este însoțită de un exemplar al ziarului în care s-a publicat declarația de nulitate și de chitanța pentru plata tarifului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • E-Terra 3 - Gestiune persoane si gestiune incasari.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Marime:
1.43MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!