Dubai - o destinație de vis

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

- Dubai, metropola construita pe nisip
- Principalul punct de atractie- Burj Al Arab
- Cand e cel mai bine de vizitat
- Cumparaturi
- Vedete care au fost aici
- Ce gasesti in Dubai si nu gasesti nicaieri in lume ?
- Cum intentioneaza sa intre in Cartea Recordurilor

Extras din referat:

Dubai este centrul financiar al Emiratelor Arabe Unite si totodata un emirat cu orasul principal Dubai City.

Dubai, metropola construita pe nisip

UAE s-a format in 1972 din sapte emirate: Dubai -cel mai cosmopolit din toate, Emiratele Arabe Unite sunt construite in intregime pe nisip (nu este pamint aici, doar compost) iar toata vegetatia, cu exceptia curmalilor si tufelor razlete, este plantata si intretinuta artificial la fel ca si aerul conditonat ce te "urmareste" constant de peste tot. Asa incit majoritatea copaceilor sunt fie impodobiti cu instalatii (asa cum sunt cei de Craciun), fie luminati si udati cu pompita la baza.

Este uimitor sa vezi ce au putut strainii sa construiasca in 30 de ani, dar si ritmul in care apar noi cladiri. Este adevarat, Emiratele nu sunt predispuse la cutremure ci doar la furtuni de nisip si temperaturi de pina la 48 de grade in timpul verii. Rezidentii (adica strainii) reprezinta majoritatea populatiei Emiratelor, doar 700-800.000 din 3.8 milioane, populatia estimata in 2000. Asadar iti poate lipsi familia, dar nu te simti strain caci toti sunt veniti de pe alte meleaguri aici, iar localnicii sunt toleranti, desi isi pastreaza portul si caracteristicile cu mindrie. Asadar, populatia majoritara, zdrobitoare si in continua crestere este din India, Pakistan, Filipine; dar sunt si rezidenti arabi-sirieni, irakieni, libanezi, iranieni sau sud-africani, canadieni, chinezi, rusi, europeni.

Principalul punct de atractie.

In Dubai, impresioneaza in mod deosebit indraznetele realizari arhitectonice. Astfel, nu trebuie ratata vizitarea zgarie-norilor triunghiulari botezati Emirates Towers, Hotel Jumeira Beach, Water Park (unde amatorii de senzatii tari au parte de tobogane cu jeturi de apa, reglata termic, care te ridica si te coboara). Dar ceea ce domina Dubai-ul e Burj Al Arab, cel mai scump si mai inalt hotel din lume (321 de metri) - mai mare decat Turnul Eiffel si cu doar 60 de metri mai mic decat Empire State Building. E construit in mare, are 28 de etaje, un restaurant subacvatic si unul la ultimul etaj, patinoar si cinematograf, camerele sunt dotate cu paturi rotative, o platforma suspendata pe care aterizeaza elicopterele... Celor cazati la acest hotel, unde pretul unei camere poate ajunge si la cota de 6.800 de dolari, li se pun la dispozitie diverse programe de recreere, cum ar fi raliuri printre dune, schi pe nisip, curse cu camile etc. Evident, e un loc exclusivist, insa trebuie sa stiti ca la acest hotel s-au cazat si vedete din Romania, fara sa fi risipit averi, asadar nu e inaccesibil!

Cand e cel mai bine de vizitat.

Dubaiul are un climat subtropical, astfel incat trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. Dar chiar daca ajungeti pe aceste meleaguri exotice si in restul anului, puteti fi siguri ca nu veti uita prea usor vacanta petrecuta aici. Desi multi turisti cred ca intr-o tara islamica nu exista viata de noapte, Dubai e un oras ultramodern. Nu degeaba i se spune „Ibiza pentru cei foarte bogati”. Barurile de noapte sunt mereu pline, mai ales in serile de joi, cand incepe weekend-ul aici, si fiecare are orchestra si DJ. Transportul pana la hotel nu e o problema si nici mersul pe jos, deoarece infractionalitatea e un fenomen strain de Emirat!

Cumparaturi.

Dubai e considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu. Desi e un loc extrem de scump, aici se pot face numeroase cumparaturi, datorita atat de orientalului obicei al negociatului. Chiar si la mall-uri puteti incerca sa obtineti un pret mai bun decat cel solicitat initial. De cele mai multe ori, are un efect sigur sa simulati ca abandonati negocierea si sa plecati spre magazinul de vizavi!

Vedete care au fost aici.

Dubai, cel mai dezvoltat emirat din punct de vedere turistic, atrage in permanenta celebritati de pe tot globul. Unele vedete, precum sotii Beckham, vin aici mai ales ca sa se relaxeze, altele sosesc insa ca sa participe la renumitul turneu de tenis organizat anual. Interesant e insa ca David Beckham, starul de la Real Madrid, a fost atat de incantat de Dubai, incat a decis sa isi cumpere o proprietate (o vila cu 5 dormitoare) pe o insula care va fi gata peste doi ani! Daca nu va sperie superlativele, aflati ca va fi cea mai mare insula construita vreodata de mana omului si va fi vizibila si de pe Luna! Atat starurile internationale, cat si turistii obisnuiti, descopera la Dubai cel mai fascinant produs al industriei turistice din lume.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dubai - O Destinatie de Vis.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 098 cuvinte
Nr caractere:
5 700 caractere
Marime:
30.41KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!