Cum Se Construiesc Masinile Cercetare Design Si Dezvoltare Manufacturarea Si Asamblarea

Previzualizare referat:

Extras din referat:

onstructia de masini include unele decizii majore despre designul masinii, cum va fi construita si cum va fi vanduta. Managerii de fabrici trebuie sa coordoneze productia fabricii, sa cumpere materia prima si sa antreneze muncitorii si totul dintr-un buget. Echipele de marketing trebuie sa vanda masina si sa dea banii inapoi investitorilor. Noi modele sunt introduse anual, dar designul unei singure masini poate dura ani de la plansa de desen si pana la prezentarea in show-romuri. O companie tipica are mai multe modele de masini la diferite stadii de dezvoltare oricand.

Un grup in interioriorul companiei ia principalele decizii asupra unei masini si includ deseori un presedinte al adunarii, membri adunarii, presedintele fabrici, directorii de marketing, directorul de vanzari, directorul financiar si conducatorul proiectului. Acesti conducatori trebuie sa stabileasca bugetul, sa angajeze oameni si sa stabileasca termenul de livrare. Decat sa trimita idei pas cu pas, cand s-a ajuns la acel pas, conducatorii colaboreaza de la inceput cu designeri si inginerii intr-un proces numit inginerie simultana pentru a mari viteza si eficienta producerii unei masini.

Inainte de a fi construita masina trebuie sa fie cercetata, desenata, si dezvoltata intr-un proiect pe care se poate lucra. Cercetatorii cauta ce merge si ce nu merge intr-o masina bazandu-se pe sondaje de opinie si analizeaza ce se cumpara, iar apoi sugereaza ce fel de masina sa construiasca. Designererii muncesc pentru a da o forma acestor idei realizand parti tangibile sau produse. Inginerii adopta piesele de schimb existente si deseneaza planurile pentru un prototip. Producatorii incep sa construiasca mai multe prototipuri inainte de a trimite prototipul la vreo fabrica. Planificatorii de produs monitorizeaza procesul si au grija ca masina noua aprobata sa fie terminata la timp si in cadrul bugetului.

Cum avanseaza tehnologia, noile masini includ noi sisteme si inovatii. Schimbarea si inovatiile, in industria automobilelor au nevoie de timp pentru a fi implementate si trebuie sa treaca de niste teste realizate de guvern si alte companii de specialitate. Sisteme noi sunt introduse de obicei una cate una. O componenta noua (cum ar fi sistemul de franare) intr-o varianta finala poate dura chiar 4 ani pana va fi implementata intr-un model nou. O parte din acest timp este folosit pentru designul, constructia si instalarea produsului. Testarea noului sistem pe o copie in marime naturala (de clei, de ceara sau de lemn) si prepararea vehiculelor pentru a vedea performanta per total i-a si el timp.

Odata ce conducerea aproba noul nume si modelul final, incep sa apara primele prototipuri din fabrici (ateliere). Comitetul incearca prototipul, iar apoi experti trec la testarea excesiva a produsului, incluzand testul din tunelul vantului, tunelul prafului, teste pe pista de incercare a fabricii, testul de calduri tropicale sau de friguri din Antarctica, si in final testul de ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 440 cuvinte
Nr caractere:
7 430 caractere
Marime:
76.83 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Cum Se Construiesc Masinile Cercetare Design Si Dezvoltare Manufacturarea Si Asamblarea
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Expresia "dezvoltare durabila" (Sustainable Development) a fost folosita in anul 1987...
Care sunt aceste probleme insemnate? In contextul dezvoltarii economice mondiale se pot afirma...
1. Introducere : I ndustria automobilelor, Industria care produce automobile si alte vehicule...
Traditia targurilor si expozitiilor pleaca de la Egiptul Antic si Imperiul Roman cand...
Romani si Uniunea EuropeanaIn economia internationala contemporana, odata cu cresterea...
Sus!