Previzualizare referat:

Extras din referat:

1187 de insule 1778 km de litoral continental 7 parcuri nationale 50 de castele medievale vegetatie si clima mediteraneene cea mai simpla definitie pe care agentiile de turism o pot da Croatiei.

Dumnezeu a vrut sa isi incununeze opera si, in ultima zi, a creat Croatia cu insulele, suflul marii si oamenii ei (G. Bernard Show). Jack London, Eugen Ionescu si multi altii au fost fascinati de peisajele Croatiei.

Agatha Christie isi petrece al doilea sejur de nunta pe aceste taramuri. De ce? Pentru ca, parcurgand numai 100 de km, esti aproape de munte, mare, lacuri. Cautand sa scape de zgomotul marilor metropole, de monotonia vietii cotidiene, turistii gasesc in Istria, Dubrovnik, Split, Hvar satisfactia relaxarii si garantia unei vacante reusite.

Suprafata: 56 691 km; Ape teritoriale: 31 067 km; Populatie: 4 800 000; Capitala: Zagreb, 950 000 locuitori; Litoral: 5 835 km din care 4 057 pe insule si faleze; Insule: 1185 din care 66 locuite, cele mai mari fiind Krk si Cres; Cel mai inalt varf: 1831 m; Clima: - in interior climat continental moderat cu veri calduroase si secetoase si ierni ploioase; - in regiunile muntoase veri racoroase si ierni friguroase; - in regiunile de coasta climat mediteranean cu veri calduroase si secetoase si ierni salbatice, dar ploioase Temperatura medie: - in ianuarie: in interior 1 pana la 3C; in munti 5 pana la 0C; pe coasta 5- 10C - in august: in interior 20 - 23C; in munti 13-18C; pe coasta 23-26C; Populatie: majoritatea populatiei este croata, minoritati: sarbi, sloveni, italieni, cehi; Religie: catolica; Limba oficiala: croata, alfabet latin.

Croatia este o tara usor accesibila automobilistului roman (in comparatie cu alte destinatii estivale abordate pina acum: Grecia si Turcia), si asta datorita itinerariiilor propuse.

Astfel, un itinerar propus de la Millennium Tour este prin Ungaria.

Plecind din Bucuresti la ora 7, aveti de traversat Romania pina la Nadlac. Cea mai odihnitoare ruta ar fi prin Drobeta Tr. Severin, Timisoara, Arad. Dupa ce rezolvati formalitatile vamale, continuati drumul strabatind Ungaria, prin Szeged, Baja si Mohacs. In total, pina la frontiera croata aveti cam 200 Km.

Frontiera ungaro-croata se afla la 10 km de Mohacs In Ungaria, puteti cumpara litrul de benzina la 0, 8 USD, iar pe tronsonul de drum amintit mai sus, limita de viteza in afara localitatii este de 80 km/h. A doua zi, puteti continua drumul prin Croatia. Primul mare oras pe care-l veti intilni este Osijek. Apoi Dakovo. Dupa 80 de km de la granita, ajungeti la autostrada.

Metropola Republicii Croate a aparut pe harta Europei inca din 1094. aflat la poalele Muntelui Medvednica, pe cele doua dealuri istorice Gradec si Kaptol, traversat de raul Sava. Zagreb-ul este format din trei orase: Orasul de Sus cu pacea si linistea timpurilor trecute; Orasul de Jos cu forfota unei capitale europene si Noul Zagreb o expozitie a urbanismului si arhitecturii moderne. Toate perioadele din istoria ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Croatia
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 113 cuvinte
Nr caractere:
6 245 caractere
Marime:
13.47KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
populatie, geografie, insule
Predat:
la gimnaziu
Sus!