Consiliul judetean Olt - Obiectivelor turistice ale judetului Olt

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Judetul Olt se afla situat in partea de sud a tarii si are ca resedinta orasul Slatina. Olt este unul dintre cele mai bogate judete din sudul tari in ceea ce priveste mostenirea istorica, culturala si spirituala a regiunii. Aici au fost descoperite vestigii arheologice datand din preistorie (cultura Cris, cultura Vadastra si cultura Salcuta) si pana in Evul Mediu. Tot in judet se gasesc si importante locasuri de cult precum si casele memoriale ale unor personalitati importante din tara noastra. Mai jos va prezentam o lista cu 10 cele mai frumoase si importante obiective turistice din judetul Olt, pe care merita sa le vizitezi.

Slatina

Orasul Slatina este resedinta si cel mai mare municipiu din judetului Olt. Localitatea, ce a fost atestata documentar in urma cu aproape 650 de ani, se poate lauda cu mostenirea sa istorica foarte bine conservata, in centrul sau vechi putand fi admirate cladiri istorice. Aici se afla si Manastirea Clocociov, ce dateaza din anul 1594, dar si un frumos parc natural care adaposteste un lac de acumulare si Schitul Streharet, construit in secolul al XVII-lea.

Tot in Slatina veti gasi si Cofetaria ,,La atletul albanez", cea mai veche firma privata din Romania, podul de peste Olt, primul pod din metal din tara noastra construit peste un rau, ce dateaza din anul 1891, un muzeu judetean, un muzeul de etnografie, un monument dedicat eroinei ,,Ecaterina Teodoroiu", dar si numeroase biserici, cele mai vechi dintre ele datand din secolul al XVI-lea.

Muzeul Campiei Boianului

In orasul Draganesti-Olt se afla Muzeul Campiei Boianului ce adaposteste cateva dintre cele mai importante obiective turistice din judetul Olt. Aici a fost reconstruit un sat neolitic, dupa modelul unei astfel de asezari de acum 4.500 de ani. Satul este format din mai multe bordeie, este inconjurat de un sant si imprejmuit de un gard din nuiele, intrarea in ,,parcul arheologic" facand-se pe un pod de lemn.

In interiorul Muzeului Campiei Boianului se ridica si o cetate dacica, reconstruita la scara naturala. Atunci cand ,,localitatea" dacica, construita pe un deal de la marginea orasului, va fi finalizata, aceasta va cuprinde gospodarii, un zid si cateva turnuri de aparare si un templu dacic, toate constructiile fiind ridicate cu aceleasi tipuri de materiale folosite in perioada dacica (pamant, lemn, stuf si piatra).

Tot aici poate fi vizitat si Muzeul Pompierilor, ce cuprinde obiecte si documente ce prezinta istoria pompierilor din judetul Olt.

Cetatea Sucidava

Cetatea romana Sucidava, aflata la cinci kilometri de orasul Corabia, este un alt obiectiv turistic din judetul Olt pe care nu trebuie sa il ratezi. Atractia principala a cetatii o reprezinta ,,Fantana Secreta", un exemplar unicat prin modul de constructie.

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 731 cuvinte
Nr caractere:
8 329 caractere
Marime:
4.19 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Data publicare:
14.02.2018
Structură de fișiere:
  • Consiliul judetean Olt - Obiectivelor turistice ale judetului Olt.docx
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Te-ar putea interesa și:
I. Asezare geografica Comuna Turnu Rosu (in dialectul sasesc Ridenturm,in germana Rothenturm, in...
Capitolul 1: Localizarea si caracterizarea zonei Brasov este un judet din Romania aflat in...
1. Localizarea si caracterizarea zonei Judetul Harghita este situat in partea centrala a...
LOCALIZAREA JUDETULUI : Judetul Brasov este situat in partea centrala a tarii, pe cursul...
Situat in zona de sud-est a Transilvaniei, pe cursul mijlociu al Oltului, in interiorul arcului...
Sus!