Consiliul județean Olt - Obiectivelor turistice ale județului Olt

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Județul Olt se află situat în partea de sud a țării și are ca reședință orașul Slatina. Olt este unul dintre cele mai bogate județe din sudul țări în ceea ce privește moștenirea istorică, culturală și spirituală a regiunii. Aici au fost descoperite vestigii arheologice datând din preistorie (cultura Criş, cultura Vădastra şi cultura Sălcuţa) și până în Evul Mediu. Tot în județ se găsesc și importante locașuri de cult precum și casele memoriale ale unor personalități importante din țara noastră. Mai jos vă prezentăm o listă cu 10 cele mai frumoase și importante obiective turistice din județul Olt, pe care merită să le vizitezi.

Slatina

Orașul Slatina este reședința și cel mai mare municipiu din județului Olt. Localitatea, ce a fost atestată documentar în urmă cu aproape 650 de ani, se poate lăuda cu moștenirea sa istorică foarte bine conservată, în centrul său vechi putând fi admirate clădiri istorice. Aici se află și Mănăstirea Clocociov, ce datează din anul 1594, dar și un frumos parc natural care adăpostește un lac de acumulare și Schitul Strehareț, construit în secolul al XVII-lea.

Tot în Slatina veți găsi și Cofetăria „La atletul albanez”, cea mai veche firmă privată din România, podul de peste Olt, primul pod din metal din țara noastră construit peste un râu, ce datează din anul 1891, un muzeu județean, un muzeul de etnografie, un monument dedicat eroinei „Ecaterina Teodoroiu”, dar și numeroase biserici, cele mai vechi dintre ele datând din secolul al XVI-lea.

Muzeul Câmpiei Boianului

În orașul Drăgănești-Olt se află Muzeul Câmpiei Boianului ce adăpostește câteva dintre cele mai importante obiective turistice din județul Olt. Aici a fost reconstruit un sat neolitic, după modelul unei astfel de așezări de acum 4.500 de ani. Satul este format din mai multe bordeie, este înconjurat de un șanț și împrejmuit de un gard din nuiele, intrarea în „parcul arheologic” făcând-se pe un pod de lemn.

În interiorul Muzeului Câmpiei Boianului se ridică și o cetate dacică, reconstruită la scară naturală. Atunci când „localitatea” dacică, construită pe un deal de la marginea orașului, va fi finalizată, aceasta va cuprinde gospodării, un zid și câteva turnuri de apărare și un templu dacic, toate construcțiile fiind ridicate cu aceleași tipuri de materiale folosite în perioada dacică (pământ, lemn, stuf și piatră).

Tot aici poate fi vizitat și Muzeul Pompierilor, ce cuprinde obiecte și documente ce prezintă istoria pompierilor din județul Olt.

Cetatea Sucidava

Cetatea romană Sucidava, aflată la cinci kilometri de orașul Corabia, este un alt obiectiv turistic din județul Olt pe care nu trebuie să îl ratezi. Atracția principală a cetății o reprezintă „Fântâna Secretă”, un exemplar unicat prin modul de construcție.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Consiliul judetean Olt - Obiectivelor turistice ale judetului Olt.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 731 cuvinte
Nr caractere:
8 329 caractere
Marime:
4.19MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!