Previzualizare referat:

Extras din referat:

Columbia ,oficial Republica Columbia este o tara din partea de nord-vest a Americii de Sud, marginita la nord-vest cu Panama, la est cu Venezuela si Brazilia, la sud cu Ecuador si Peru, la vest cu Oceanul Pacific si la nord cu Marea Caraibelor. Se recunoaste ca Columbia are si frontierele maritime cu Jamaica, Haiti, Republica Dominicana, Nicaragua, Honduras si Costa Rica. Capitala Columbiei este Bogota.

Columbia este al 26-lea stat al lumii si al patrulea al Americii de Sud dupa suprafata (precedat de Brazilia, Argentina si Peru), avand o suprafata mai mare de doua ori decat cea a Frantei. Considerand intreaga America Latina, doar Brazilia si Mexic au o populatie mai mare decat cea a Columbiei.

Economie

Dupa decenii de crestere stabila a PIB, Columbia a intrat in recesiune in 1999, refacerea a fost indelungata si dureroasa. Columbia se confrunta cu o cerere interna si externa redusa, si conflicte armate interne serioase. Principalele produse columbiene pentru export petrolul si cafeaua au un viitor incert din cauza diminuarii extractiei de petrol si pretului mic al cafelei pe piata internationala. In aceste conditii sunt necesare noi exlorari petroliere. Balantele comerciale ale Columbiei ating niveluri record, atat exportul cat si importul. Cateva institutii financiare internationale au apreciat reformele economice introduse de Uribe, care inculd reducerea deficitului sectorului public sub 2,5% din PIB. Datorita politicilor economice guvernamentale in 2003 a fost inregistrata o crestere economica printre cele mai mari in America de Sud. Distributia pentru activitate economica in 2005 a fost:

- agricultura - 13,9%

- industrie - 30,3%

- servicii - 55,8%

Turism :

Turismul in Columbia este un sector important in economia tarii

Contributia directa a turismului si calatoriilor la PIB in 2013 a fost COP11,974.3bn (1,7% din PIB). Se estimeaza ca aceasta va creste cu 7,4% pana la COP12,863.4bn in 2014.This reflecta in primul rand activitatea economica generata de industrii , cum ar fi hoteluri, agentii de voiaj, companii aeriene si alte servicii de transport de pasageri ( cu exceptia serviciilor de navetisti). Dar , de asemenea , include, de exemplu, activitatile industriilor de restaurant si de agrement sustinute direct de turisti. [29] Se preconizeaza ca contributia directa a turismului si calatoriilor in PIB sa creasca cu 4,1% pe an la COP19,208.4bn (1,8% din PIB) de 2,024.

Top :

10.Popayan este unul dintre orasele cele mai impresionante coloniale din Columbia. Situat in sud-vestul Columbiei, este numit uneori "Ciudad Blanca" (White City), deoarece cladirile sale sunt creta alba. Fondata in 1537, clima blanda in Valle de Cauca a atras rapid familiile spaniole bogate care au construit vile, scoli, biserici si manastiri. Orasul este renumit pentru ei, precum si viata sa de noapte. Iglesia de Ermita este cea mai veche biserica din oras, construita in 1546.

7. San Agustin este un oras mic inconjurat de peisaje minunate si ramasitele unei civilizatii uitate. Unul dintre cele mai interesante locuri antice din Columbia, parcul arheologic San Agustin este acasa, la mai mult de 500 de monoliti, statui, petroglife si sarcofage. Cele mai multe dintre sculpturile in piatra de la San Agustin au fost create intre 100 AD si 1200 AD Acestea includ reprezentari ale unor figuri umane, zambitori si ranjind monstri precum si animale, cum ar fi serpi, pasari si jaguari. Cultura de pre-incas, care a construit sculpturile in piatra este inconjurata de mister. Nimeni nu stie numele lor real. Cele mai multe din ceea ce se stie despre aceasta societate provine din interpretarea statui sculptate si alte ruine.

6. Calatorii care iubesc cafeaua vor dori cu siguranta sa viziteze Zona Cafetera (Eje Cafetero), in cazul in care aproape jumatate din recolta de cafea din Columbia este cultivat pe pantele Anzilor. Vizitatorii pot afla mai multe despre cafea la El Parque del Cafe, un parc care are o gradina botanica cu plante de cafea si un parc de distractii. Zona are un muzeu de aur oferind artefacte pre-columbiene. Turnul de la Catedral de Manizales ofera vederi uimitoare la unul dintre principalele orase din regiune. Vizitatorii pot lua, de asemenea, o baie in izvoarele termale de la Santa Rosa si San Vincente. De asemenea, regiunea este un loc bun pentru o excursie pe jos in Anzi.

4. Villa de Leyva poate fi un mic oras la mai putin de patru ore de la Bogota. Arhitectura sa reflecta influente spaniole si maure; intr-adevar, Villa de Leyva a fost comparat cu Andaluzia, din cauza cladirilor albe cu ornamente din lemn si balcoane. Muzeele onora oameni celebri care au luptat pentru independenta columbiana. Prima distilerie din regiune se afla aici.

3. Bogota, uneori denumit "Atena din America de Sud", a fost mai intai solutionat de popoarele indigene, desi data fondatoare este, in general, stabilita la 1538 de un explorator spaniol. Astazi, orasul este unul dintre cele mai mari orase din capitala America de Sud si Columbia. Odata ce a considerat un loc pentru a se evita, Bogota a curatat actul sau si devine rapid unul dintre cele mai bune locuri de vizitat in Columbia. Situat la 2640 de metri (8,660 picioare), in Anzi, Bogota are numeroase atractii pentru a atrage vizitatori, inclusiv un planetariu, muzeu de aur, gradini botanice, evenimente culturale si o viata de noapte infloritoare. districtul istoric al orasului poate fi gasita la La Candelaria, un sfert placut de cafenele, biserici si muzee.

2 Tayrona National Park este un loc mult vizitat pentru calatorii care se bucura de natura si de explorarea ruinelor vechi. Situat pe partea de nord Columbia coasta, parcul ofera o varietate de ecosisteme, de la mlastini la cranguri la nor padurilor. Pentru multi calatori, cea mai mare atractie a parcului este plajele sale, stabilite in golfuri adanci si umbrite cu palmele nuca de cocos. De fapt, plajele Tayrona sunt printre cele mai frumoase din Columbia. Parcul este, de asemenea, popular cu ornitologii care vin pentru a vedea condor andin, o specie amenintata. Parcul isi ia numele de la Tayronas, un popor nativ, care a lasat amprenta asupra unui numar de situri arheologice, inclusiv Pueblito Chairama. 4

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx, pptx
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 523 cuvinte
Nr caractere:
12 731 caractere
Marime:
7.53 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Data publicare:
25.05.2017
Structură de fișiere:
  • columbia.docx
  • Columbia.pptx
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Profesorului:
Furculita
Te-ar putea interesa și:
Republica Columbia (Spaniola: Republica de Colombia, [repusslika ?e kolombja]) este o tara...
CRISTOFORO COLOMBO, pe care spaniolii il numesc Cristobal Colon, iar noi ii spunem Cristofor...
Cap 1:Republica Columbia Republica Columbia (Republica de Colombia) este situata in partea de...
Anul in care Cristofor Columb s-a nascut variaza in funtie de diversi comentatori, ca in cele din...
Cristofor Columb s-a nascut in Genova, Italia, in jurul anului 1451. Tatal sau a fost tesator si...
Sus!